Zeven innovaties genomineerd voor gouden klavertje vier op GTH 2024

Gepubliceerd op 09-09-2024 08:30

“Elektrisch, duurzaam en mechanische oplossingen voor actuele problematiek, dat zijn de trends in de innovaties”, aldus de vakjury die zeven innovaties heeft genomineerd voor innovatieprijs Gouden Klavertje Vier die op GroenTechniek Holland wordt uitgereikt. Op de zesde editie van Nederlands grootste, tweejaarlijkse groenvakbeurs lanceren fabrikanten, importeurs en dealers primeurs voor groenprofessionals. De vakjury beoordeelde in welke mate de innovaties vernieuwend en onderscheidend zijn. Dit leverde zeven nominaties op, waarvan de meest opvallende op eerste beursdag woensdag 11 september het Gouden Klavertje Vier wint.

“De genomineerde innovaties zijn heel divers van aard en bieden vaak oplossingen voor actuele problematiek, waardoor ze om uiteenlopende redenen interessant zijn voor professionals werkzaam in de openbare buitenruimte. Het brede palet aan innovaties toont aan hoe uitgebreid het werkterrein van de groenprofessional is”, aldus de vakjuryleden Gert Vreemann (CUMELA/Grondig), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Thijs Magielse (VHG Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners).

7 NOMINATIES VOOR INNOVATIEPRIJS GOUDEN KLAVERTJE VIER

 Husqvarna – Transportbox en lader in één (stand 2.01)
Multi-rack acculader om 4 accu’s eenvoudig te transporteren, mee te nemen en in korte tijd efficiënt en veilig op te laden in alle weeromstandigheden. Stapelbaar, aan te sluiten op autolaadpaal en gebruiksvriendelijk dankzij stevige, praktische handgrepen.

 Makita Nederland – Elektrische schoffel (stand W01)
Elektrische schoffel voor efficiënt en ergonomisch onkruid wieden en bodem omzetten, dankzij échte schoffelbeweging die vrij diep gaat en losgemaakt onkruid met wortel en al op de zwarte aarde legt, met  minimale trillingen die zorgen voor comfort tijdens langdurig gebruik.

van der Pols en Zn BV – Ransomes Aurøra EliTE (stand 1.05)
Volledig elektrische cirkelmaaier met stevig geconstrueerd maaidek en afzonderlijk aangedreven messen door 3 aparte elektromotoren die zorgen voor hoge productiviteit. Met gelimiteerd slipdifferentieel die wielen automatisch koppelt onder lastige omstandigheden, onderhoudsvrije parkeerrem en transportsnelheid van 25 km/u.

 Ramm Equipment – Ramm3000 (stand 214)
Doodt onkruid met elektriciteit die wordt geleverd door battery pack en is geruisloos, snel, handbediend, makkelijk verplaatsbaar en zeer laag in energieverbruik. Slimme combinatie van Volt, Ampère, Weerstand en frequentie/Hz is zo regelbaar dat met iedere grondsoort, vochtigheid en onkruidsoort het juiste vermogen op de lans kan worden gezet waarmee onkruid wordt gedood.

 Stierman de Leeuw – Ego LBX1000 bladblazer (stand V01)
Professionele bladblazer aangedreven door (evt ruggedragen) accu met blaaskracht van 32 Newton en vermogen om 1700 m3/u aan lucht te verplaatsen, zonder uitstoot, overmatig lawaai en trillingen. Met efficiënte borstelloze motor, vergrendelingsschakelaar voor extra veiligheid en dankzij ergonomisch ontwerp goede balans en gebruikscomfort.

 Vector Machines BV – Autonome werktuigdrager (stand 2.25)
Autonome werktuigdrager uitgerust met geavanceerde sensoren en mapping technologie die op zonneparken zelfs onder zonnepanelen kan maaien als er geen GPS bereik of verbinding is, waardoor gebieden rond zonnepanelen vrijblijven van obstakels. Resultaat is verhoogde blootstelling aan zonlicht, dus verbeterde energieproductie, kostenbesparing, milieubehoud en behoud van biodiversiteit.

 Wim van Breda – MowHawk (stand 3.02)
Verbeterd de biodiversiteit in de openbare ruimte, doordat een slim camerasysteem op de arm van een bermmaaier inzicht geeft in biodiversiteit, circulaire verwerking van bermmaaisel en het totale maaiproces. D.m.v. AI zijn verschillende soorten fauna per m2 te classificeren o.b.v. kleurherkenning, dat bijdraagt aan het accuraat inzichtelijk krijgen van de nectorindex in de buitenruimte.

GroenTechniek Holland

Op GroenTechniek Holland zijn alle marktleiders en toonaangevende merken met exposities én demonstraties groots van de partij. Dit jaar is GTH van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 september dagelijks open van 10 tot 17 uur op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen waar tegelijk AgroTechniek Holland plaatsvindt. Kijk voor alle merken, ingezonden innovaties en entreekaarten op www.groentechniekholland.nl​

Bron: www.gwwtotaal.nl 

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!