Open-S Alliance verovert de wereld, nieuwe leden uit Azië, Europa en Noord-Amerika

Gepubliceerd op 11-09-2024 08:30

Het idee van een gemeenschappelijke standaard voor automatische snelkoppelingen voor graafmachines krijgt internationaal nog steeds navolging. In 2024 heeft een aantal bedrijven zich aangesloten bij de Open-S Alliance, de onafhankelijke organisatie die de Open-S standaard ontwikkelt en promoot.

Wacker Neuson, een toonaangevende fabrikant van compacte machines, sloot zich in april aan bij de organisatie en nu worden nog vier bedrijven verwelkomd als nieuwe leden: Construction Equipment Group AS uit Noorwegen, Craig Manufacturing uit Canada, Daedong Engineering uit Zuid-Korea en Pacific JCB uit de Verenigde Staten.

Construction Equipment Group (CEG) exploiteert vier toonaangevende merken: EMA (Earth Moving Attachment), Gjerstad , Vera Tank en Foss- Eik . De activiteiten van CEG strekken zich zowel lokaal als internationaal uit in Noorwegen, Denemarken, Finland en Zweden, met leveringen ook aan Europa, Azië, Australië en de VS. Elk merk staat voor professionaliteit en hoogwaardige oplossingen op zijn vakgebied, van graafmachineaccessoires en geavanceerde landbouwtrailers tot tankoplossingen. CEG sluit zich aan bij de Open-S Alliance als geassocieerd lid.

Construction Equipment Group steunt het initiatief om een open standaard te creëren die onze klanten meer flexibiliteit biedt, terwijl wij fabrikanten de afmetingen en toleranties van apparatuur standaardiseren om de beste veiligheid en kwaliteit voor onze klanten te garanderen. Leden van de alliantie zullen voordelen behalen door technische specificaties te volgen die de kwaliteit verbeteren en onze dealers meer zekerheid geven bij het selecteren van apparatuur van verschillende leveranciers zonder problemen te ondervinden”, zegt Tor Kjetilson Moe, Group CEO van Construction Equipment Group AS.

De eerste twee Noord-Amerikaanse bedrijven die zich bij de Open-S Alliance hebben aangesloten

Sinds de oprichting in 1946 is Craig Manufacturing uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant van aanbouwdelen voor zwaar materieel. Craig staat bekend om zijn innovatieve, hoogwaardige, betrouwbare, op maat gemaakte oplossingen voor de bouw-, bosbouw-, mijnbouw- en landbouwindustrie. Craig sluit zich aan bij de Open-S Alliance als geassocieerd lid.

Bij Craig zijn we gefocust op het samenwerken met onze partners om het productiepotentieel van hun machines te ontsluiten. Naarmate de vraag naar verhoogde productiviteit en verbeterde duurzaamheid groeit, geloven wij dat de juiste aanhechting de sleutel is om beide doelen te bereiken. De Open-S-standaard biedt fabrikanten en gebruikers een gedeeld platform dat de flexibiliteit biedt die nodig is om zowel de productie als de duurzaamheid in elke toepassing te maximaliseren”, zegt Ben Craig, president Craig Attachments. “Wij geloven dat de Open-S-standaard machine-eigenaren en aannemers de vrijheid geeft om de juiste gereedschappen te kiezen, wat cruciaal is voor het toekomstige succes van onze sector. Door dit gedeelde platform te promoten, kunnen gebruikers kiezen uit een verscheidenheid aan snelkoppelingen, draaikantelstukken en aanbouwdelen zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Deze keuzevrijheid komt zowel fabrikanten, dealers als eindgebruikers ten goede.

Vanuit de Noord-Amerikaanse markt komen ook Pacific JCB, een Forklift Services of America Company, en een JCB Construction Equipment- en Steelwrist-dealer in Seattle, WA, en Portland, OR, die machineverkoop, verhuur, onderdelen en service aanbieden. Pacific JCB sluit zich aan bij de Open-S Alliance als ondersteunend lid.

De Open-S-standaard verspreidt zich naar Azië

Daedong Engineering is een Koreaans bedrijf dat zich richt op vibro- en vibro-isolerende technologieën, gespecialiseerd in innovatieve graafmachinehulpstukken. Met 30 jaar technologische vooruitgang beschikt Daedong over talrijke patenten en exporteert het naar 45 landen. Hun producten, zoals de DPD Pile Driver en Vibro Ripper, staan bekend om hun duurzaamheid en efficiëntie. Daedong's toewijding aan voortdurende ontwikkeling heeft hen tot een dominante kracht op de wereldmarkt gemaakt. Daedong sluit zich aan bij de Open-S Alliance als geassocieerd lid en als het eerste Aziatische bedrijf.

We willen ons aansluiten bij de Open-S-organisatie om samen te werken met marktleiders op het gebied van volautomatische snelkoppelingen. Dit partnerschap versterkt onze toewijding aan innovatie en vergroot het vermogen van Daedong om geavanceerde oplossingen en waarde te leveren aan onze wereldwijde klanten”, zegt Jeongyel Park, CEO Daegong Engineering.

Het werk om de Open-S Standaard te creëren is in 2019 gestart met als doel een gemeenschappelijke open, fabrikantonafhankelijke, mondiale standaard voor automatische snelkoppelingen te creëren. De Open-S Alliance streeft ernaar machine-eigenaren en aannemers de vrijheid te geven om snelkoppelingen, draaikantelstukken en uitrustingsstukken van verschillende fabrikanten te combineren volgens de Open-S-standaard. Sinds Open-S formeel werd opgericht in oktober 2020 is het aantal leden gestaag gegroeid en met de vier bedrijven die zich nu aansluiten zijn er vandaag de dag 13 leden, zowel grote OEM's als fabrikanten van aanbouwdelen.

We heten de nieuwe leden van harte welkom, die het werk om een open industriestandaard voor automatische koppelingen tot stand te brengen, verder zullen versterken. Wij geloven dat deze gemeenschappelijke basis innovatie en een gezonde concurrentie zal aanmoedigen”, zegt Anders Jonsson, voorzitter van de raad van bestuur van Open-S Alliance.

Voor meer informatie: OpenS

Bron: www.bouwmachieneweb.com

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!