TBS-SVA Groep combineert innovativiteit en betrouwbaarheid in best passende afwateringsproducten

Gepubliceerd op 19-09-2024 08:30

Waar eerder al de twee krachtige merken TBS en SVA besloten de handen ineen te slaan, werd dit later uitgebreid met de overname van IE systems, specialist in innovatieve rioleringsproducten. En nu is het vierde merk aan de TBS-SVA Groep toegevoegd: DDC AquaCare.

Het bedrijf, voorheen DDC dat stond voor Drain Design Construct, heeft meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van regenwaterafvoertechniek en is daarmee een waardevolle aanvulling voor de TBS-SVA Groep volgens Willy Bruckers, commercieel directeur van de groep. “Waar TBS-SVA GROEP heel sterk is in het adviseren en laten voorschrijven van het juiste product aan gemeentes en (semi)overheidsinstellingen, werkt DCC op diezelfde manier en heeft daarin een hele sterke positie bij ingenieursbureaus en landschapsarchitecten.”

Het belang van een goed advies

Willy is van mening dat het belang van een gedegen, goed advies nogal eens wordt onderschat. “Voordat er een forse investering wordt gedaan in een openbare ruimte, is het belangrijk dat er nauwkeurig gekeken wordt wat de hulpvraag is, wat de oplossing kan zijn, welke uitdagingen erbij komen kijken en welke producten daarbij het beste passen.” Ter illustratie noemt Willy de herinrichting van een plein in een woonwijk. “Het is belangrijk om te kijken wat het doel van de ruimte is, wie er gebruik van maken, of er verkeer overheen rijdt, wat de eisen zijn, of er groen op het plein komt, hoe je hittestress voorkomt en hoe je er een mooie leefomgeving van maakt waar burgers zich goed bij voelen… Als je dan toch gaat renoveren, neem dan meteen al die zaken mee ter overweging”, vindt hij. “Wij vertalen dit vervolgens naar een advies waarbij we klimaatadaptieve producten voorstellen die aan de wensen en eisen voldoen, zodat een lange levensduur van een product gegarandeerd is.” Gelukkig zien steeds meer gemeentes het belang van een gedegen advies in.

Klimaatadaptieve producten

“En ze zien dat wij inspelen op de toenemende vraag naar klimaatadaptieve producten”, vervolgt Willy.  Hij noemt de Mini Rain Garden, de Cycloon filterput kolk, de Cool City Draingoot en het retentie Gully Box Systeem. “Allemaal innovatieve klimaatadaptieve producten die onder ons Aquacare segment vallen. En dat is meteen de term die per overnamedatum is toegevoegd aan de naam van DDC. Het heet vanaf nu DDC AquaCare, zodat ook zij die boodschap nóg meer uitdragen.”

Vier op een rij 

Nog even de vier sterke merken van de TBS-SVA Groep op een rij:

• TBS – Excellentie in Afwatering

Traditionele afwateringsproducten tot in de puntjes uitgewerkt én afgewerkt. Het perfectionistische karakter van TBS zorgt voor ongekend sterke afwateringsproducten voor de markt. Dagelijks werkt een team van specialisten om elk product nog verder bij te schaven en te optimaliseren. Ontwikkeling en productie van betrouwbare producten is dan ook de drijfveer van TBS.

• SVA – Innovatie in Afwatering

SVA heeft naast een zeer uitgebreid gamma aan afwateringsoplossingen ook een gedrevenheid om een vernieuwer te zijn op de markt. Onze eigen engineeringsafdeling in samenwerking met R&D slaagt er steeds in om traditionele afwateringsproducten om te vormen tot producten die beantwoorden aan de noden van vandaag en tevens klaar zijn voor de toekomst.

• IE Systems – Innovatieve rioleringsproducten

IE Systems heeft een uitstekende reputatie opgebouwd door betrouwbare oplossingen en producten te bieden tegen geurhinder en rioolschade veroorzaakt door H2S. Het bedrijf onderscheidt zich binnen de markt met een scala aan innovatieve oplossingen die worden samengebracht in efficiënt maatwerk tegen een scherp tarief.

• DDC AquaCare – Duurzame en esthetisch zeer fraaie regenwaterafvoersystemen

DDC realiseert duurzame afvoersystemen voor regenwater in buitenruimten die er ook nog fraai uitzien. Als specialist in maatwerk en designoplossingen voor binnenstedelijke lijnafwatering is het bedrijf erg succesvol gebleken met haar eigen range aan sleufgoten. DDC werkt oplossingsgericht, biedt een gedegen passend advies en een sterke service. Net als SVA leveren ze klimaatadaptieve oplossingen zoals waterbuffering, -infiltratie en -zuivering.

Samen staan we sterker

“Het mag duidelijk zijn: met de toevoeging van DCC AquaCare aan onze groep, zetten we opnieuw een belangrijke stap in het kader van samenwerken op het gebied van klimaatadaptatie”, zegt Willy. “We bereiken hiermee voortaan ook de ingenieursbureaus en de landschapsarchitecten, die een grote rol spelen bij het inrichten van openbare ruimten. En dat is nodig ook. Want de wereld om ons heen en het klimaat in het bijzonder is enorm onderhevig aan veranderingen. Dat kunnen we niet alleen, daarom trekken we gezamenlijk op in de klimaatadaptieve opgave waar Nederland voor staat. Dankzij de unieke combinatie van innovativiteit en betrouwbaarheid, kunnen we deze uitdagingen het hoofd bieden. We hebben met deze overname betere toegangsmogelijkheden bij diverse marktpartijen waar we kunnen adviseren en zo de best passende afwateringsproducten op de markt kunnen zetten.”     

Bron: www.gww-bouw.nl

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!