Nieuwe Kobelco’s voor Biemond & Zonen

Gepubliceerd op 28-10-2020 20:07

Biemond & Zonen BV uit Zwijndrecht heeft, via Hans van Driel in Tiel, een Kobelco SK28SR-6E Stage V, tweemaal een Kobelco SK75SR-7 en een Kobelco SK140SRLC-7 in ontvangst genomen. Jelle Biemond zegt het volgende over de nieuwe aanwinsten; “Wij mogen als Biemond & Zonen weer trots zijn op deze vier nieuwe Kobelco graafmachines in deze onstuimige tijd.”

Uiteraard voldoen al deze Kobelco graafmachines aan de nieuwste emissienormen. Daarnaast zijn alle machines voorzien van veel extra’s en luxe opties. Voor optimale veiligheid zijn de grotere Kobelco’s zijn allemaal voorzien van 'Eagle Eye' camera’s.

Kobelco SK28SR-6E
De circa 3,0 ton wegende Kobelco SK28SR-6E is een compacte en krachtige minigraver met een motorvermogen van 17,1 kW. Het unieke iNDr-koelsysteem zorgt ervoor dat de SK28SR-6E stil, goed beschermd tegen stof en eenvoudig te onderhouden is. De Kobelco SK28SR-6E is o.a. afgeleverd met een Freshfilter overdruksysteem, centrale smering en een hydraulische snelwissel incl. lasthaak.

Kobelco SK75SR-7
De Kobelco SK75SR-7 rupsgraafmachine biedt superieure prestaties, grote efficiëntie en productiviteit met een groot vermogen en veel snelheid. Natuurlijk voldoet deze machine aan de nieuwste Stage V-emissienormen en is bovendien uitgerust met de meest geavanceerde cabine in zijn klasse. De Kobelco SK75SR-7 graafmachines zijn o.a. ook afgeleverd met een Freshfilter overdruksysteem, centrale smering en een hydraulische snelwissel incl. lasthaak. Daarnaast zijn deze twee machines voor meer stabiliteit voorzien van extra contragewicht.

Kobelco SK140SRLC-7
De Kobelco SK140SRLC-7 is uitgerust met een nieuwe Stage V-motor en is ondanks zijn compacte range bijzonder stabiel. De ISUZU motor kenmerkt zich door een vermogen van 86 kW bij een toerental van 2.200 min-1. Ook de Kobelco SK140SRLC-7 kenmerkt zich door een geweldig comfortabele cabine. Net als bij de SK75SR-7 heeft de machinist de mogelijkheid om alles eenvoudig te bedienen met de grote draaiknop. De 10-inch kleurenmonitor is gemakkelijk af te lezen en de complete menustructuur is logisch opgebouwd. Ook de bediening van speciale uitrustingsstukken is volledig geïntrigeerd. De Kobelco SK140SRLC-7 is o.a. afgeleverd met een Freshfilter overdruksysteem, centrale smering en een hydraulische snelwissel incl. lasthaak.

Over Biemond & Zonen BV
Biemond & Zonen BV uit Zwijndrecht bestaat sinds 1957 en richt zich aanvankelijk op de verhuur van materieel ten behoeve van de GWW-sector. Nog steeds is dat één van de pijlers van deze organisatie. Het leveren van materialen, het uitvoeren van projecten in aanneming, het uitvoeren van bodemsaneringen en de verhuur van spoormaterieel is daar in de loop van de tijd bijgekomen. Het onderhoud van al het materieel voert men uit in eigen beheer. Kwaliteit en deskundigheid gaan hand in hand bij Biemond & Zonen. Kijk op www.biemondenzonen.nl

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!