Nieuwe voorwaartse lopende trilplaten van Wacker Neuson met benzine- en elektromotoren.

Gepubliceerd op 20-08-2021 18:18

Wacker Neuson's nieuwe serie voorwaartse lopende trilplaten, de BPS met benzinemotor en de APS met accuaandrijving, kenmerken zich door hun comfortabele en eenvoudige bediening. De trilplaten zijn naast bodemverdichting ideaal voor het bewerken van asfaltoppervlakken.

Met de nieuwe sleeptrilplaten biedt Wacker Neuson zijn klanten keuzevrijheid. Het assortiment omvat drie modellen met benzinemotoren en elektromotoren met een centrifugaalkracht van tien tot 13 kilonewton en een basisbreedte van 30 tot 40 centimeter. De elektrische platen hebben hetzelfde vermogen als het respectievelijke conventionele model.

De nieuwe trilplaten zijn geschikt voor alle typen verdichtingswerkzaamheden en in het bijzonder voor de verdichting van asfalt: het verplaatsen en draaien van deze trilplaten, vooral op vers asfalt, is kinderspel en laat een glad oppervlak zonder sporen na. Ook zuivere afwerkingen van stoepranden zijn met de rechthoekige zijprofielen van de bodemplaat eenvoudig te realiseren. Gebruikers profiteren daarnaast van de lage hand-armtrillingen van minder dan 5 m/s², waardoor zij minder snel vermoeid raken. De modellen hebben elk een verdichtingscapaciteit van 10, 11 en 13 kilonewton en zijn verkrijgbaar met of zonder watertank. De robuuste constructie met levenslang gesmeerde kogellagers en de hoogwaardige, duurzame V-riem minimaliseren het noodzakelijke onderhoud aan de conventionele trilplaten BPS1030, BPS1135 en BPS1340. De APS1030e, APS1135e en APS1340e accutrilplaten zijn volledig onderhoudsvrij dankzij de accuaandrijving.

De accutrilplaten worden aangedreven door dezelfde krachtige lithium-ionaccu die ook modulair te gebruiken is voor alle andere accu-aangedreven machines van Wacker Neuson. De accu heeft zich sinds 2015 al vele malen in de praktijk bewezen en wordt nu gebruikt voor in totaal drie accutrilstampers, zes accutrilplaten en een trilnaaldsysteem. De trilplaten kunnen gestart worden met een eenvoudige druk op de knop – zelfs bij lage temperaturen of op grote hoogten. De accutrilplaten werken zonder directe uitlaatgassen, waardoor deze ideaal zijn voor gebruik in greppels en bekistingen, in binnenruimtes en in emissiegevoelige omgevingen.

Bron artikel en foto’s: www.wackerneuson.nl/nl/nieuws

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!