Nieuw Novocat maaicombinaties met werkbreedtes van 8,40 tot 9,20m

Gepubliceerd op 09-08-2023 08:30

De nieuwe maaicombinaties Novacat V 8400 en Novacat V 9200 van Pöttinger zijn de professionals voor het leveren van de hoogst mogelijke capaciteit. Krachtige prestaties met maximale werkbreedtes van 8,40 en 9,20 meter, gecombineerd met een compact ontwerp, dat is wat deze maaiers onderscheidt.

In 2022 lanceerde Pöttinger de nog grotere versie van de maaicombinatie, de Novacat V 10000. Beide maaicombinaties zijn leverbaar met zwadvormers, ED-tandenkneuzers of RC-rollenkneuzers.

Compacte maaier

Schuine gieken zorgen voor een extreem korte aanbouwbok. Dit zorgt voor een lichtere configuratie met het zwaartepunt dichter bij de trekker. Afhankelijk van het terrein zijn beide maaicombinaties eenvoudig te bedienen met viercilinder trekkers.

De maaibalk

Het hart van deze maaicombinaties is de maaibalk die zich heeft bewezen tijdens duizenden maaibeurten in het veld. De slechts vier centimeter hoge maaibalk garandeert een optimale gewasstroom. En omdat hij slechts 28 centimeter diep is, levert hij de beste bodemvolging. De centrale scharnierbevestiging op de maaiunits zorgt voor een zwevende beweging van +20° / -16° om een perfecte bodemaanpassing te garanderen. Hydraulische gewichtsontlasting zorgt voor een gelijkmatige bodemdruk over de gehele breedte van de maaibalk.

Bescherming van de maaibalk

De hydraulische aanrijdbeveiliging Nonstop Lift zorgt voor een optimale bescherming van de maaibalk. Bovendien ontwijkt de maaier op efficiënte wijze obstakels door achterwaarts te klappen en tegelijkertijd de giek op te heffen. Dit voorkomt ook bij hogere snelheden schade aan het maaiwerk.

Bediening

De maaicombinaties zijn eenvoudig te bedienen doordat ze standaard zijn voorzien van het Basicline voorkeuzesysteem. Als optie is ook het ISOBUS-compatibele Selectline preselect-besturingssysteem verkrijgbaar. Bij beide systemen kunnen beide maai-eenheden afzonderlijk zijn geheven met slechts één regelventiel, welke ook de transportbeveiliging bedient. Met het Selectline preselect-besturingssysteem maakt het automatische individuele hefsysteem het gemakkelijk om wigvormige velden te maaien. Als de trekkers beschikken over kopakkermanagement, dan is ook individueel heffen met behulp van twee aparte regelventielen mogelijk.

Wegtransport

Voor transport over de weg is de maaier hydraulisch 92° verticaal opgeklapt en vervolgens hydraulisch vergrendeld in de transportstand. Bij het aan- en afkoppelen van de maaicombinatie zorgt de wegklapbare frontbescherming voor voldoende ruimte tussen de trekkerbanden en de maaier.

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!