DAF introduceert een compleet aanbod aan verbeterde veiligheidsvoorzieningen

Gepubliceerd op 19-10-2023 08:30

Alle nieuwe ADAS-functies zijn standaard

DAF Trucks breidt de toch al toonaangevende veiligheid en chauffeurscomfort van alle nieuwe generatie DAF-modellen nog verder uit door een volledige reeks nieuwe Advanced Driver Assistant Systems (ADAS) af-fabriek toe te voegen. Deze nieuwe systemen zijn vanaf januari 2024 standaard op alle DAF XB-, XD-, XF-, XG- en XG⁺-modellen.

Het Advanced Emergency Braking System (AEBS) van de nieuwste generatie is uitgerust met zowel een radar als een camera, waardoor een volledig autonome noodremming mogelijk is om aanrijdingen te voorkomen, zelfs voor kwetsbare weggebruikers voor het voertuig. Een extra radar zorgt voor de nieuwe Drive-off Assist-functie om eventuele kwetsbare weggebruikers in de buurt bij stilstand of wegrijden te detecteren en te waarschuwen.

De Event Data Recorder legt beelden en gegevens vast wanneer de AEBS-remwaarschuwing wordt geactiveerd en de DAF Side & Turn Assist waarschuwt voor het geval voetgangers, fietsers of voertuigen zich in de dode hoek van het voertuig bevinden, inclusief helemaal tot aan de achterkant van de aanhanger.

Bovendien zal elke nieuwe generatie DAF worden geleverd met Speed Limit Recognition, die de bestuurder informeert over de werkelijke snelheidslimieten en waarschuwt bij te hard rijden, terwijl het Lane Departure Warning System gevaarlijke situaties helpt voorkomen door te waarschuwen voor mogelijk onbedoelde rijstrookwisselingen.

De nieuwe achteruitkijkcamera laat op een display in de cabine zien wat er aan de achterkant van de truck gebeurt. Wanneer er tegenliggers of voorliggers zijn, zal de High Beam Assist (optioneel) automatisch het grootlicht dimmen. En als aanvulling op de functionaliteit van eerdere DAF-trucks waarschuwt een noodstopsignaal andere weggebruikers door middel van knipperende waarschuwingslichten wanneer de truck sterk afremt.

Bovendien worden nieuwe functies geïntroduceerd om de veiligheid van de bestuurder nog verder te verbeteren. De nieuwe DAF Drowsiness Detection beoordeelt de alertheid van de bestuurder en waarschuwt wanneer een pauze nodig is, terwijl er een voorbereiding voor een alcoholslot beschikbaar is om de installatie van een apparaat te vergemakkelijken dat zorgt voor een negatieve alcoholtestuitslag voordat de motor kan worden gestart.

Patrick Dean, lid van de Raad van Bestuur van DAF en Chief Engineer verklaarde: “DAF loopt voorop op het gebied van zowel passieve als actieve veiligheidssystemen. Ongeëvenaard direct en indirect zicht, superieure cabinesterkte en toonaangevende ergonomie worden nu gecombineerd met een volledige reeks nieuwe geavanceerde rijhulpsystemen om onze leidende positie op het gebied van veiligheid verder te versterken. Dit is niet alleen van het grootste belang voor de eigenaar en chauffeur van onze serie Nieuwe Generatie DAF-modellen – maar komt ook de veiligheid van alle andere weggebruikers ten goede. Met de nieuwe technologieën die vanaf januari standaard zullen worden, zetten we zeker een nieuwe maatstaf voor de sector op het gebied van veiligheid.”

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!