Massey Fergusson 7S.190 blijkt exclusive waardige opvolger

Gepubliceerd op 06-06-2024 08:30

Bij Loonbedrijf Coenen uit het Limburgse Montfort draait sinds kort een nieuwe Massey Fergusson 7S.190 exclusive. Coenen zocht een waardige vervanger voor een Massey Fergusson 7620. Zijn opvolger moest aan een paar eigenschappen voldoen.

De nieuwe trekker moest voorbereid zijn op gps, het moest een wendbare, compacte maar toch krachtige trekker zijn, een variabele versnellingsbak hebben en een fronthef met aftakas was wenselijk. De 7S.190 voldeed aan alle eisen van de nieuwe eigenaars en mag zich de komende maanden gaan bewijzen.

Massey Fergusson 7620

De Massey Fergusson 7620 is nog niet versleten, maar een nieuwe voorraad trekker bij de plaatselijke dealer brengt de broers Johan en Roel Coenen aan het twijfelen. De MF 7S.190 heeft alle opties die perfect bij het loonbedrijf passen. De 7S.190 is uitgerust met gps, heeft een kortere wielbasis dan zijn voorganger, wordt geleverd op Continental VF-banden. Met deze aankoop blijven ze hun machinepark vernieuwen. Daarnaast is de rijhendel veel uitgebreider dan die bij zijn voorganger en bovendien is de MF 7S.190 voorzien van een steekas. “De steekas is dezelfde steek als op onze Fendt-tractoren, hierdoor kunnen we snel de VF-banden wisselen naar cultuurbanden voor in de asperges”, vertelt Coenen.

Korte wendbare trekker

Met een wielbasis van 2,88 meter is het een korte wendbare trekker. Volgens Coenen is het een combinatie van kracht en de korte wielbasis wat de Massey Fergusson 7S.190 tot een uitermate geschikte trekker maakt voor het loonbedrijf uit Montfort.

Op de nieuwe Multipad-hendel zijn alle belangrijkste functies aanwezig. Naast de transmissie ook de cruise control, de achterhef, de aftakas, het kopakkermanagment en de hydrauliekventielen. “Het bedieningsgemak voor de chauffeur is hierdoor een stuk efficiënter geworden”, aldus Coenen.

Hefvermogen als pluspunt

De hoofdtaak van de Massey Fergusson 7S.190 zal het graszaaien gaan worden. In de fronthef een vorenpakker en in de achterhef een rotorkopeg met precisiezaaimachine. Pluspunt van de trekker is het hefvermogen aan de achterbrug. Met 9.600 kg hefgewicht kan er met ieder werktuig gewerkt worden. Daarnaast is de oliepomp met een debiet van 190 liter per minuut meer dan genoeg om probleemloos alle hydraulische functies tegelijk te bedienen. De Continental VF 710/60-R42 achterbanden zijn voor de zaaiwerkzaamheden perfect. De belangrijkste eigenschappen van de band zijn het draagvermogen op één bar en de minimale insporing.

Tekst en beeld: Jens Kusters

Bron: www.deloonwerker.nl

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!