Valtra tractor helpt wetenschappers op Antarctica

Gepubliceerd op 19-08-2024 08:30

Gebouwd voor de meest extreme omgevingen.

Een Valtra T235 Active tractor is geleverd aan het onderzoeksstation van het Noorse poolinstituut in Troll op Antarctica. Het onderzoeksstation is het startpunt voor wetenschappelijk veldwerk en monitoring op het gebied van biologie, gletsjerkunde, atmosfeer, vervuiling en seismologie. De Valtra tractor is uitgerust met een Meri Crusher om belangrijke ijsbreker- en wegbereidingswerkzaamheden uit te voeren rond het onderzoeksstation. Valtra werd gekozen als de machine vanwege de betrouwbaarheid in koude omstandigheden en het gebruiksgemak.

Op 4 december werd de Valtra T Serie geladen op het Silver Arctic schip en vertrok uit de haven van Tromsø, Noorwegen om te beginnen aan de lange reis naar de zuidelijke poolbasis. De 235 pk sterke tractor werd voorbereid op zijn lange reis door Valtra's meest noordelijke servicestation Sørkjos Storbil AS in Arctisch Noorwegen en werd afgeleverd door Valtra-dealer Akershus Traktor AS. Het wordt geleverd met extra servicematerialen en een boordcomputer om te helpen bij het routineonderhoud op deze afgelegen locatie. Het lokale team in Noorwegen heeft de eerste uitzending van de tractor vanuit Antarctica al ontvangen via Valtra Connect, de telemetrieoplossing van het tractormerk. Met behulp van de 4G mobiele netwerkverbinding van het onderzoeksstation kan het team de status van de tractor op afstand controleren en op afstand hulp, ondersteuning en training bieden.

Valtra heeft een lange geschiedenis in het bedienen van operaties op de Zuidpool. In 1988 werden een Valmet 505 tractor en een paar generatoren voor het eerst gebruikt op het Finse Antarctische onderzoeksstation Aboa, en ze zijn al meer dan 30 jaar in gebruik. Het Finse onderzoeksstation ligt volledig geïsoleerd in Queen Maud Land. De betrouwbaarheid van de machines is absoluut essentieel voor de onderzoekers op het station.

Bron: www.trekkerweb.nl 

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!