Het end-to-end platform voor efficiënt bouwkuipontwerp

Gepubliceerd op 01-10-2024 08:30

Tekst Chris Elbers Beeld CloudPiling

Softwarespecialisten Michelle Vanhove en Thomas Zwaenepoel zijn ondertussen zo’n vier jaar succesvol onderweg met CloudPiling. Het bedrijf biedt een uniek, in-house ontwikkeld platform voor het snel en optimaal berekenen van bouwkuipen en paalfunderingen in zowel Nederland als België. Met ingebouwde nationale standaarden voor beide landen vormt CloudPiling een waardevolle tool voor geotechnische ingenieurs. De veruit grootste meerwaarde van de applicatie betreft de module voor het ontwerp van bouwkuipen. Binnen deze discipline bestaat momenteel de grootste behoefte aan een alomvattende softwareoplossing. 

Na de oprichting stonden de eerste twee jaar in het teken van de ontwikkeling van CloudPiling, de nichesoftwareoplossing die door de markt steeds meer wordt omarmd. Met name geotechnische ingenieurs, werkzaam bij funderingsspecialisten, zien de voordelen bij het ontwerp van bouwkuipen. “De grootste vraag naar onze software komt uit deze hoek”, legt Michelle uit. “Dit heeft ons ertoe gebracht ons verder te specialiseren in dit specifieke domein.”

De enige end-to-end SaaS-oplossing voor bouwkuipontwerpen

“CloudPiling is gebouwd op drie pijlers: het verzamelen van alle randvoorwaarden, de integratie van alle ontwerpaspecten in één end-to-end tool, en het aanbieden van de software als een SaaS-oplossing”, zegt Thomas. Deze geïntegreerde aanpak minimaliseert fouten en schade, en elimineert de tijd en kosten die gepaard gaan met het maken en onderhouden van Excel-bestanden. Doordat CloudPiling cloudsoftware is, kan het bedrijf continu doorontwikkelen conform de wensen en behoeften van de klant. 

“Als gevolg van het iteratieve karakter, inherent aan het vinden van de meest economische en duurzame oplossing, vergroot CloudPiling de kans op het realiseren van de meest kostenefficiënte bouwkuipen aanzienlijk”, aldus Michelle. “Dit is veruit het grootste voordeel van de software.”

Makkelijk en transparant

Transparantie staat centraal bij CloudPiling. “Gebruikers kunnen berekeningsresultaten exporteren naar Excel, wat handmatige verificatie mogelijk maakt”, legt Thomas uit. “Voor complexere algoritmen biedt CloudPiling een uitgebreide verificatie- en validatieprocedure, ondersteund door een onafhankelijke beoordeling.”

Ondersteuning bij opstart

Om volledig te profiteren van de voordelen van CloudPiling is enkel een stabiele internetverbinding vereist. Gebruikersauthenticatie verloopt via Google- of Microsoft-accounts. Na de initiële setup wordt een on-site training ingepland om gebruikers te begeleiden in het optimaal benutten van de software. Het supportteam staat altijd klaar voor technische ondersteuning, en de online WikiPiling biedt uitgebreide documentatie, tutorials en webinars die de nieuwste functionaliteiten en best practices behandelen. 

Bron: www.gww-bouw.nl

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!