Specialistische machines voor specialistische recyclingwerkzaamheden

Gepubliceerd op 30-05-2022 12:47

Kobelco breidt recyclingassortiment uit met nieuwe SK140SRD-7 multi-dismantling machine

Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME), een toonaangevende fabrikant van sloop- en recyclingmachines, is blij de introductie te kunnen aankondigen van zijn nieuwste multi-dismantling machine voor de Europese markt. De SK140SRD-7 is een innovatieve recyclingmachine van de nieuwste generatie en is ontwikkeld volgens het indrukwekkende Performance X Design-concept voor geavanceerde ergonomie en een verbeterd design.

In een wereld waarin milieuproblemen hoog op de agenda staan, is het recyclen van voertuigen big business. Elk jaar bereiken circa zes miljoen voertuigen het einde van hun nuttige levensduur, maar hun metalen onderdelen, zoals staal, ijzer en koperdraad, en ook glas en kunststof kunnen worden gerecycled of hergebruikt. Autorecycling is echter specialistisch werk en het proces is uiterst gecompliceerd.

Hoewel zijn body lijkt op die van een standaard Kobelco-graafmachine, is de SK140SRD-7 specifiek ontworpen voor meerdere demontagetoepassingen. Zo kunnen er autowrakken, motoren, witgoed, vrachtwagens, vliegtuigen en schepen snel en efficiënt mee worden gestript. De speciale HD-giek en de zijkanten en achterkant van de HD-armen zijn versterkt met dikke stalen platen om vervorming te voorkomen. De HD-armen zijn bovendien voorzien van steenslagbescherming. Het versterkte frame biedt de duurzaamheid en kracht die nodig zijn om auto's te demonteren, zware lasten te dragen en scheurwerkzaamheden uit te voeren. Het onderstel heeft een uniek rond zwenkmechanisme dat zorgt voor het juiste werkbereik van de klemarmen terwijl toch voldoende kracht kan worden gezet.

“De belangrijkste voordelen van het gebruiken van specialistische machines, zoals de SK140SRD-7, voor het demonteren van auto's en andere voertuigen zijn de verhoging van de productiviteit en de verlaging van de arbeids- en bedrijfskosten. De SK140SRD-7 kan voertuigen bijvoorbeeld vier keer zo snel demonteren als wanneer dat handmatig gebeurt. Dit levert concrete voordelen op voor elk recyclingbedrijf. Bovendien is de machine door het Short Radius (SR) ontwerp zeer geschikt voor kleine tot middelgrote werkterreinen waar de ruimte doorgaans beperkt is, zoals kleinere recyclingterreinen en in opslagplaatsen.” 
KCME Product Marketing Manager, Peter Stuijt

Bron artikel en foto's: https://www.kobelco-europe.com/

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!