Nieuwe elektrotrucks uit China

Gepubliceerd op 26-09-2023 08:30

Het Chinese merk BYD (Build Your Dreams) brengt twee volledig elektrische vrachtwagens op de Nederlandse markt: de ETM6 en de ETH8.

De ETM6 is een 7,5 tons truck die vooral voor de stadsdistributie is bedoeld. De auto heeft een lage cabine, is lekker wendbaar en beschikt over een laadvermogen van 3.990 kg. De actieradius is 200 kilometer en het opladen van de accu’s van 20 % naar 100 % neemt volgens de fabrikant slechts 1 uur in beslag. De elektromotor van deze truck heeft een vermogen van 150 kW en het laadvermogen van de truck bedraagt 3.990 kg.

Regionale distributie

De ETH8 is een 19 tons truck die vooral voor de regionale distributie is bedoeld. De actieradius bedraagt 250 kilometer en het opladen van de accu’s van 20 % naar 100 % neemt volgens de fabrikant twee uur in beslag. De elektromotor van deze truck heeft een vermogen van 180 kW en het laadvermogen van de truck bedraagt 10.950 kg. De elektromotor is gekoppeld aan een transmissie met twee versnellingen.

De Chinezen starten een grote campagne om in heel West-Europa deze twee elektrische trucks op de markt te brengen. Van oorsprong is BYD een bedrijf dat accu’s en batterijen maakt. Gaandeweg is het zich gaan richten op allerlei producten die elektrisch worden aangedreven, zoals treinen, autobussen, personenauto’s en ook trucks.

 

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!