Snell Crane Service stelt hogere eisen met een Liebherr LTM 1120-4.1 mobiele kraan

Gepubliceerd op 27-09-2023 08:30

Snell Crane Service heeft een Liebherr LTM 1120-4.1 in ontvangst genomen.
Deze nieuwe aanwinst breidt de Snell-vloot uit naar ongeveer 19 kranen.
De mobiele kraan was de optimale keuze vanwege zijn omvang en de steun van Liebherr.
De kraan-, rigging- en transportexperts van Snell Crane Service hebben de LTM 1120-4.1 van Liebherr in ontvangst genomen om hun groeiende vloot verder uit te breiden en superieure diensten te bieden in de Pacific Northwest.

Met meer dan 25 jaar ervaring biedt Snell Crane Service eersteklas kraan-, tuigage- en transportdiensten in heel Washington en Oregon. Het bedrijf heeft onlangs een Liebherr LTM 1120-4.1 mobiele kraan aangeschaft om hun groeiende vloot uit te breiden en te helpen bij het verplaatsen van grote of omvangrijke ladingen.

Met de toevoeging van de LTM 1120-4.1 wordt de Snell-vloot uitgebreid naar 19 kranen, waarvan 6 Liebherr-kranen.

“We hadden een kraan nodig die paste tussen onze 60-tons vrachtwagenkraan en 245-tons kraan voor alle terreinen”, aldus Andy Stone, kraanhoofdinspecteur. “Liebherr is voor ons altijd een zeer betrouwbaar product geweest en de technische ondersteuning is van topklasse.”

Het bedrijf is gespecialiseerd in vele kraan-, tuigage- en transportdiensten, waaronder brugliggers, kantelopstellingen, installatie van zendmasten, prefabwerk, vervanging van HVAC, ondergrondse nutsvoorzieningen en vele andere bouw- en kraanbehoeften. Snell Crane Service biedt veilige en betrouwbare diensten en is trots op hun toewijding aan hun klanten en het opbouwen van langdurige relaties.

“De LTM 1120-4.1 is een perfecte aanvulling op de gevarieerde kraanvloot van Snell Crane, en het verbetert echt de service en mogelijkheden die ze kunnen bieden aan hun klanten in de regio. De lange telescopische giek van 217 voet op een compacte 4-assige drager biedt hen zoveel mogelijkheden om projecten uit te voeren waarvoor doorgaans een veel grotere kraan nodig is”, aldus Damien Knight, Liebherr Regional Sales Manager van de Pacific Northwest. “We hebben de LTM 1120-4.1 ook geïdentificeerd als een kraan die heel goed kan transporteren in de regio en die minimale ondersteuningsapparatuur nodig heeft om het contragewicht te trekken om de meeste klussen uit te voeren. Door windsnelheidsbelastinggrafieken toe te voegen aan onze VarioBase- en VarioBallast-technologie is deze kraan zeer gebruiksvriendelijk en in staat om met gemak veel aan te kunnen in verschillende omstandigheden op het werkterrein.”

Kracht en precisie

De LTM 1120-4.1 werd voor het eerst aan de wereld onthuld op Conexpo 2020 in Las Vegas, NV. Deze mobiele kraan is nog steeds de krachtigste 4-assige kraan op de markt. De giek van 66 m is de langste in deze kraanklasse en de kraan heeft extreem hoge hefvermogens wanneer hij volledig is geheven. Dit vergroot de flexibiliteit en bespaart transportkosten, aangezien deze kraan klussen aankan waarvoor normaal gesproken een 5-asser nodig is. De mobiele kraan LTM 1120-4.1 is ideaal voor het opzetten van zendmasten of torenkranen en beschikt bovendien over beproefde technologie in de vorm van VarioBase® en VarioBallast®.

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!