‘Perfecte’ Valtra T144 verzet grond op Maasvlakte

Gepubliceerd op 15-01-2024 10:00

Op de welbekende Maasvlakte werd een nieuwe waterstoffabriek gebouwd. Om hier grondverzet te verrichten werd Loonbedrijf Peet service uit Groot-Ammers ingeschakeld. Eén van hun werknemers Jari van Genderen ging aan de slag met een Valtra T144. Eigenaar Peter Batenburg vertelt het verhaal achter deze foto, welke is verkozen tot Trekker van de maand december.

“Op deze foto zijn we bezig met voorbelasting rijden op de Maasvlakte. In de bouw van een waterstoffabriek werden wij ingeschakeld om grond neer te leggen, zodat dit alvast kon voorzakken. Ook vulden we grond aan op plekken waar ze sleuven hadden uitgegraven voor het aanleggen van leidingen.”

“De Valtra T144 is voor ons de perfecte trekker. Wij doen er echt alles mee. Hij is groot, maar kan toch overal komen dankzij zijn korte draaicirkel. Qua vermogen is deze trekker vrij licht, namelijk 170 pk, maar hij kan hier toch heel veel mee.”

Verkocht aan Valtra

“Begin 2020 ben ik begonnen als loonwerker met een oude Fendt. In hetzelfde jaar heb ik deze Valtra nog kunnen kopen. Voorheen werkte ik veel met andere trekkermerken, maar toen ik een proefritje maakte op een Valtra bij een dealer in ons dorp, was ik meteen verkocht. De service van Valtra vind ik echt top. Als ik ’s avonds om 23:00 uur opbel, staan ze nog klaar om mijn trekker te maken, en ook nog eens voor een gepaste prijs. Dat kan ik zeker niet bij alle dealers verwachten. De service is voor mij dan ook het belangrijkste.”

“De kipper is een Beco 240 XL met 15 kuub inhoud. Voor ons was het belangrijk dat er luchtremmen, milieukleppen en gestuurde assen op de kipper zaten. Verder heeft het niet veel extra opties, want wat er niet op zit, kan ook niet kapot gaan. We wilden graag een kipper die goede kwaliteit behoudt op de lange termijn. Dat heeft deze kipper allemaal. Deze kippers zijn niet het goedkoopste, maar ik denk dat dit zich wel terug zal verdienen.”

De perfecte combinatie

“Deze combinatie bevalt helemaal perfect. We hebben voorheen verschillende kippers gehuurd. De gewichtsverdeling klopte dan niet. Toen ik een kipper als deze huurde, reed het fijner, stuurde het goed en kon ik meer meenemen. Met de Valtra ervoor loopt het mooi.”

“In de zomer zijn we als bedrijf veel bezig met bomen water geven voor gemeentes. Daarvoor hebben we nog kleinere Valtra staan, een G115, deze gebruiken we met name in de steden. Mijn zusje gaat hiermee op pad. Ze hielp eerst mee in de administratie, maar vond het werken buiten zo leuk, dat ze ook haar trekkerrijbewijs is gaan halen. Ze slaagde in één keer voor het examen en sindsdien is ze niet meer van de trekker af geweest. Ook heb ik nog een kleine kraan en shovel staan. Zo proberen we een breed aanbod aan te bieden.”

Uitbreiding van het bedrijf

“De afgelopen 1,5 jaar was het met name Van Genderen die mij hielp. In 2023 zijn er drie nieuwe medewerkers bij gekomen. Allereerst kwam mijn zusje erbij. Daarnaast is een andere jongen bezig met zijn vrachtwagenrijbewijs, waarmee we het bedrijf uit willen gaan breiden met vrachtwagens. Ook loopt er nog een grondwerker bij ons rond, die hand-en-spandiensten verricht. In 2023 hebben we ook de kleinere Valtra en kipwagen aangeschaft, die ons aanbod hebben uitgebreid.Ik ben vanaf nul begonnen. De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om nieuw materiaal aan te kopen en mensen aan te nemen. Deze combinatie op de Maasvlakte staat dan ook symbool voor de nieuwigheden binnen mijn bedrijf.”

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!