Veenma brengt het Finse merk Eco Weedkiller naar Nederland

Gepubliceerd op 31-05-2024 11:00

Veenma uit Dokkum heeft recentelijk het Finse merk Eco Weedkiller geïntroduceerd in Nederland. Deze ecologisch verantwoorde onkruidbestrijders, geproduceerd door EWK Finland Oy sinds 2016, bieden een milieuvriendelijke oplossing voor onkruidbestrijding.

Fossielvrij werken met Eco Weedkiller

De Eco Weedkiller onderscheidt zich door een breed assortiment aan modellen die volledig fossielvrij werken. Deze machines gebruiken heet water om onkruid te bestrijden, zonder de noodzaak van gifstoffen of brandstofemissies. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik op locaties waar stilte en milieuvriendelijkheid cruciaal zijn, zoals kinderdagverblijven, scholen en andere zorginstellingen.

Een belangrijk voordeel van deze machines is hun stand-alone functionaliteit. Ze kunnen eenvoudig ‘s nachts worden opgeladen via een stopcontact, wat het gebruiksgemak aanzienlijk vergroot. Voor grotere gebieden is er ook een model beschikbaar met een fossiele brandstofmotor, wat continu werken mogelijk maakt.

Samenwerking en netwerkopbouw

De samenwerking tussen Veenma en EWK Finland Oy komt voort uit de behoefte aan duurzame oplossingen in Nederland, waar veel traditionele heetwaterinstallaties nog op fossiele brandstoffen draaien. De Eco Weedkiller biedt een innovatieve oplossing voor kleine tot middelgrote gebieden, zonder schadelijke uitstoot.

Veenma is tevens bezig met het opbouwen van een landelijk dealernetwerk. Deze dealers zullen landbouwers en andere gebruikers adviseren bij het maken van een milieuvriendelijke keuze. Het doel is om de Finse oplossing breed toegankelijk te maken en het gebruik van schadelijke bestrijdingsmethoden te verminderen.

Bron: www.deloonwerker.nl

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!