‘Knippie Knippie’ slaat nieuwe weg in met eigen Scania 660S

Gepubliceerd op 24-07-2024 08:30

Een nieuw avontuur voor YouTuber Martijn ‘Knippie Knippie’ Kuipers. Zijn langgekoesterde droom gaat eindelijk in vervulling, want hij start zijn eigen transportbedrijf. Met zijn eigen vrachtwagen, een splinternieuwe Scania 660S, gaat hij zelfstandig op pad om nóg meer avonturen vast te leggen voor zijn YouTube-kanaal.

Zolang er maar een vrachtwagen aan te pas komt, dan is Martijn van de partij. De transportwereld is zo divers. De ene aflevering vervoert hij een peperduur jacht en de volgende aflevering staat hij tot aan z’n knieën in de stront; het YouTube-kanaal van vrachtwagenchauffeur Martijn is een groot succes. Zes jaar geleden plaatste hij zijn eerste video online, waarin hij het vak van vrachtwagenchauffeur positief in de spotlight wilde zetten. En dat is gelukt. Want inmiddels zijn de video’s al ruim 23 miljoen keer bekeken en ook de magische grens van 100.000 abonnees is recentelijk behaald.

Met zijn humor, enthousiasme en bovenal aanstekelijke passie, is Martijn een uithangbord voor de sector. Hij weet veel mensen – jong en oud – te enthousiasmeren voor dit mooie vak. “Zelfs mensen die niks hebben met transport, kijken met veel plezier naar onze video’s. Dat is toch schitterønt mooi!” Omdat de opdrachtgevers voor hem in de rij staan, is het nu tijd voor de volgende stap.

Droom

Samen met zijn compagnon Lars van der Zee staat Martijn te popelen om aan de slag te gaan. Martijn vertelt: “Met klein denken is niemand groot geworden. Al sinds ik chauffeur ben droom ik ervan om met mijn eigen wagen zelfstandig op pad te kunnen gaan. Dat deze droom nu in vervulling gaat vind ik heel bijzonder.” Vanaf nu is Martijn eigenaar van een Scania 660S dubbellucht sleeper, met uiteraard een 8-cilinder onder de cabine. “De wagen is voorzien van een Hyva PTO en de trekker is ook goedgekeurd voor ADR en LZV. We kunnen dus enorm veel kanten op en dat is natuurlijk fantastisch voor de videocontent.”

Daarnaast heeft Martijn nóg een grote droom. “We gaan de trekker de komende maanden helemaal onder handen nemen. Van binnen en van buiten. Misschien wordt het volgend jaar wel de Mooiste truck van Nederland”, glimlacht hij. De truck is voor het eerst te bewonderen op het Profile Truckstar Festival in Assen op 27 en 28 juli.

Afscheid van Simon Loos

De start van dit nieuwe avontuur betekent wel het einde van Martijns dienstverband bij Simon Loos. Bijna 19 jaar reed hij met plezier voor de Westfriese logistieke dienstverlener. Al neemt hij niet helemaal afscheid, want hij blijft als zelfstandig chauffeur bij het familiebedrijf betrokken. “We vinden het enorm jammer om afscheid te nemen van Martijn als collega, maar we wensen hem natuurlijk veel succes en veilige kilometers toe. We blijven hem zeker volgen en we zijn benieuwd wat hij allemaal gaat meemaken”, aldus directeur Simon Loos.

Nieuwe videoserie

Met de start van dit nieuwe avontuur, start er ook een nieuwe videoserie op Martijns kanaal. Hij vertelt: “We hebben de reis naar een eigen transportbedrijf helemaal vastgelegd. Er komt namelijk meer bij kijken dan je denkt. Ik behaalde onder meer mijn vakbekwaamheidsdiploma aan de Beroepsvervoer Academie in Amsterdam. En daarnaast is er natuurlijk het tot stand komen van onze eigen wagen.” De eerste video staat vanaf vandaag online. Deze video geeft een uniek kijkje achter de schermen bij de Scaniafabriek in Zwolle, waar per dag zo’n 200 vrachtwagens van de band rollen. In de video zie je het complete proces hoe de droomtruck van Martijn werkelijkheid wordt. “Nooit gedacht dat een volledige trekker in slechts 6,5 uur wordt opgebouwd. Bizar!”

Naast deze nieuwe serie, blijft Martijn natuurlijk zijn populaire serie ‘Knippie Knippie Kuipers on tour’ maken. “Ook hier staan weer toffe takken van transport op de planning. Omdat we nu meer tijd hebben, gaan we ook meer video’s uploaden”, vertelt Martijn. Martijn is chauffeur in hart en nieren. Hij zegt het vak dus zeker geen gedag. “Naast het maken van de video’s, blijf ik ook gewoon chauffeur. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met die dikke V8 en mijn volgers mee te nemen met dit mooie avontuur… we gaan nog ff een keer!”

Bron: www.truckstar.nl

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!