Chauffeurswens ingevuld met 2 Scania R460 6x2 trekkers

Gepubliceerd op 30-07-2024 08:30

Breda – Tuinderij Vers uit Brielle heeft twee Scania 460 Super 6x2/4 trekkers in gebruik genomen. Met deze twee zeer compleet uitgeruste trucks is Scania voor het eerst vertegenwoordigd in het wagenpark van in totaal zes trekkende eenheden. Met de komst van de beide Scania trucks werd aan de wens van de chauffeurs tegemoet gekomen.

,,Het zijn natuurlijk niet alleen Scania trucks geworden omdat wij dat zo graag wilden, maar dat speelde wel mee’’ aldus chauffeur Bas Verheij. ,,Wij reden met een ander merk, maar toen er gesproken werd over nieuwe auto’s ging mijn voorkeur uit naar Scania. Zelf had ik bij een vorige werkgever namelijk uitstekende ervaringen met Scania’’. Uiteindelijk bleken veel argumenten voor Scania te pleiten, waaronder het lage brandstofverbruik van de Super aandrijflijn met 460 pk en de G33 12+2 overdrive versnellingsbak. Bas: ,,Na de inzet van een demo truck van Scania waren de collega’s het al snel met mij eens. Qua comfort en trekkracht zijn dit gewoon hele fijne trucks’’.

Maaltijdpakketten

Tuinderij Vers is een groenteverwerkingsbedrijf gespecialiseerd in het snijden, mengen en verpakken van groenten dat een compleet assortiment aan kant en klare, panklare producten en maaltijdpakketten maakt en deze levert aan supermarkten, producenten van maaltijdboxen en foodservice. De trucks worden zowel voor de aanvoer van verse groenten als voor de afvoer naar de klanten ingezet. Gezien de soms zware lading met bijvoorbeeld kool of aardappelen, is er gekozen voor voorloopas-trekkers in combinatie met drie-assige koeltrailers. Daardoor zijn zware vrachten of deellading nu mogelijk.

CO2 reductie door HVO

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Tuinderij Vers en daaraan wordt invulling gegeven door de toepassing van HVO, waardoor tot 90% aan CO2-reductie wordt gerealiseerd. Daarnaast draagt het lage verbruik van de Super-aandrijflijn bij aan een nog verdere verlaging van de uitstoot. De trucks van Tuinderij Vers worden zeven dagen in de week ingezet voor ritten binnen Nederland. Daarbij bedraagt het kilometrage rond de 160.000 kilometer per jaar. Reden genoeg om te kiezen voor een uitgebreid reparatie- en onderhoudscontract.

Visitekaartjes

De beide, nieuwe Scania trucks hebben er inmiddels ruim een maand op zitten en de kilometrages lopen al behoorlijk op. Daarbij bewijst de Super-aandrijflijn zijn kwaliteiten door een bijzonder laag verbruik in de dagelijkse praktijk. De beide Scania R460 trekkers zijn voorzien van een complete uitrusting. Met brandstoftanks aan beide kanten, een compleet uitgerust interieur, af-fabriek verstralers in het cabinedak en een complete spoilerset, zijn het keurige visitekaartjes voor Tuinderij Vers. De trucks werden geleverd en worden onderhouden door Scania Hoogvliet.

Bron: www.scania.com

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!