Agco verkoopt graanopslag en -verwerkingstak

Gepubliceerd op 06-08-2024 08:30

Agco, het moederbedrijf van onder meer trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra, verkoopt zijn graanopslag en -verwerkingstak aan een Amerikaans investeringsbedrijf.

Het Agco-concern, onder meer eigenaar van trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra, verkoopt de graanopslag en -verwerkingstak Grain & Protein voor 700 miljoen dollar (omgerekend €648 miljoen) aan investeringsbedrijf American Industrial Partners. De deal heeft betrekking op vijf merken: GSI, Automated Production, Cumberland, Cimbria en Tecno. Onder deze merknamen bouwt Agco graansilo’s, graandrogers en graantransportbanden. De Chinese activiteiten van de Grain & Protein-tak houdt Agco zelf.

Focus op machines en precisielandbouw

Volgens Agco zorgt het afstoten van deze bedrijfstak ervoor dat de fabrikant zich kan focussen op productie en ontwikkeling van landbouwmachines en precisielandbouwtechnieken. Agco gaat de verkoopopbrengst gebruiken voor vooraf vastgestelde prioriteiten. Deze omvatten het aflossen van schulden, het investeren in techniek, de bedrijfsgroei en het betalen van aandeelhouders.

Auteur: Bob Karsten

Bron: www.trekkeronline.nl

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!