Twee keer Scania 770S V8 6×2 voor Mulder Metaalrecycling

Gepubliceerd op 07-08-2024 08:30

Mulder Metaalrecycling uit Groningen nam onlangs twee nieuwe Scania 770S rondom luchtgeveerde 6×2 bakwagens in gebruik. Vader en zoon Mulder kozen bewust voor deze wagens. De trucks, uitgerust met de sterkste V8 motor die Scania te bieden heeft, zijn opgebouwd met een HIAB haakarm en gaan restmetalen rijden tussen Nederland en Duitsland.

“We hebben er even op moeten wachten maar nu staan er dan ook twee droomauto’s in een door ons gekozen speciale grijze kleur”, vertelt Damian Mulder. “Mijn vader en ik kochten ze met het idee er zelf op te rijden, maar dat gaat er niet meer van komen. Sinds kort leggen wij ons helemaal toe op de handel in restmetalen en de planning. De trucks worden nu bestuurd door twee chauffeurs. Ook vader en zoon, dat dan weer wel. Maar gelukkig gaan die ook wel eens op vakantie. Dan grijp ik zeker mijn kans om een dagje te gaan sturen.” Vader en zoon Mulder hebben ieder hun eigen bedrijf. “Onze handel in restmetalen zit in Nederland en Duitsland. Het metaal rijden we vervolgens naar de exporteur.”

V8 niet echt nodig

De voorkeur voor Scania is zowel bij vader als zoon meer dan aanwezig. “Als je een V8 wilt, kom je natuurlijk automatisch bij Scania uit. Onze vorige truck was ook een Scania V8 maar dan met 650pk. Nodig? Niet echt. Mooi? Jazeker! Maar dat geldt wel voor meer dingen. Daarom hebben we het design verder verfijnd met een bullbar en de nodige LED vérstralers. En met zijn 3.700 Nm vanaf 1.000 omwentelingen per minuut trekt deze nieuwe truck nog net iets harder op. Dus, hoe wij ook beladen zijn, we kunnen vlot meekomen in het verkeer.”

De beide trucks zijn nagenoeg identiek. Zo hebben ze allebei een 6×2 configuratie met een optrekbare achterste as. “De vooras hebben we bewust op 10 ton gezet. Dit geeft net iets meer reserve als er een keer iets heel zwaars voorop ligt. Dat kunnen we overigens heel mooi zien op het dashboard want de aslastindicatoren op de luchtvering zijn binnen 100kg nauwkeurig. Zo staan we nooit voor verrassingen.”

Strak en chique

Opvallend is dat er op beide trucks geen naam op de deur staat. “We wilden ze héél strak hebben, echt ingetogen chique. Daarnaast vinden sommige van onze klanten het prettig als wij met een neutrale auto voor de deur komen.” Dat is dan maar hoe je het bekijkt. Want naam of geen naam, beide trucks zijn zo herkenbaar en écht een statement op zichzelf dat ze alleen daardoor al opvallen.

“Onze beide chauffeurs zijn helemaal in de wolken met dit materieel”, vertelt Damian. “Ze zijn super trots dat ze hierop mogen rijden. Wat nog versterkt wordt door het Scania V8 pakket met leren bekleding met de karakteristieke rode stiksels en de zeer complete uitrusting. Ze zorgen dan ook heel goed voor de auto’s. Want in het schroot heeft het materieel nogal wat te lijden. Dat geldt zeker ook voor de banden. Toch kies ik bewust voor banden van een goed merk; veiligheid gaat voor alles.” De trucks zijn geleverd door Scania Groningen. “Daar krijgen ze ook alle service en daarvoor hebben we een onderhoudscontract afgesloten. We gaan er niet zelf aan sleutelen.”

GS aanhangers

Om het plaatje af te maken, komen er nog twee nieuwe aanhangers van GS uit Meppel. “Zo kunnen we twee 40 kuubs opzetbakken meenemen. Die bakken kopen we altijd in een Hardox uitvoering. Het is wel een investering, maar ze gaan veel langer mee dan gewone stalen bakken. Maar de belangrijkste reden is, dat Hardox veel minder weegt. En dat is wel een punt want natuurlijk is een auto in deze configuratie niet de lichtste.”

De haakarm is door HIAB prachtig omkleed met extra plaatwerk wat het geheel super strak maakt. “HIAB heeft ook de mooie uittrekbare onderrijbeveiliging geleverd. Samen met de oldskool achterlichten ziet dat er wel heel gelikt uit”, glundert Damian.

Bron: www.trukstar.nl

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!