Volvo FH Aero 460 voor Betten Appelscha

Gepubliceerd op 08-08-2024 08:30

Betten Transport uit Appelscha zet een nieuwe Volvo FH Aero in. De FH Aero 460 Globetrotter werd geleverd door Volvo Trucks dealer LVS.

Betten Transport was ooit één van de eerst klanten voor Volvo Trucks dealer MS. De Vries uit Beetgum. Jannes Betten: “Dat was ergens begin jaren zestig, toen kochten mijn vader en opa een nieuwe Volvo L485 trekker en een jong gebruikte L348 bakwagen met aanhangwagen voor het toen opkomende vervoer van aardappelen.” Nu, ruim zestig jaar later zien trucks er heel anders uit dan toen en veranderde de Volvo Trucks dealer in Friesland naar LVS, maar Betten rijdt nog steeds met Volvo Trucks. Dat zegt iets over de kwaliteit van de trucks, en de relatie met de dealer. “Volvo is nooit weg geweest uit onze vloot en op dit moment hebben elf van onze 20 trucks het Volvo logo op de grille,” aldus Piet Betten. Hij runt het bedrijf inmiddels samen met zijn vader Jannes en zijn broer Ewout.

Verschillende transportdisciplines

Betten Transport is een breed transportbedrijf. Het veevervoer wordt alleen nog als hobby uitgeoefend. Daar voor in de plaats kwam landbouwtransport, koeltransport, het vervoer met schuifzeil opleggers met meeneemheftrucks, losgestort aardappeltransport met onderlossers en het transport van grond en granulaat met kipper trailers. “Wij hebben seizoensgebonden werk en door verschillende transportdisciplines in huis te hebben kunnen we eenvoudig schakelen, waardoor de continuïteit gewaarborgd is,” aldus Piet Betten. Het bedrijf rijdt met name nationaal, maar ook internationale ritten komen regelmatig voor.

Volvo FH Aero 460

De keuze voor de Volvo Aero was snel gemaakt toen er een nieuwe truck nodig was ter vervanging. “Wij hebben uitstekende ervaringen met de nieuwe generatie Turbo Compound motoren van Volvo. Daarmee rijden we tot 4% zuiniger dan voorheen. Met nieuwe Volvo FH Aero verwachten we daar weer zo’n zelfde stap te kunnen zetten. Brandstofverbruik is voor ons belangrijk en daarmee wordt ook de CO2 uitstoot verminderd. Onze klanten vragen daar steeds vaker om en met de Aero kunnen wij aan die vraag beantwoorden.”

De truck is voorzien van conventionele buitenspiegels en een zonneklep. “Dat maakt zo’n auto toch af naar onze mening. Verder hebben we een lampenbeugel gemonteerd op het dak. Qua uitstraling past de truck zo helemaal bij ons. Ik heb er net al even mee gereden en wat mij meteen opviel was de verbeterde audio installatie. Dat is echt een enorme verbetering met de vorige generatie,” aldus Piet Betten.

Universeel inzetbaar

De nieuwe Volvo FH Aero is in de strakke Betten Appelscha huisstijl gespoten, waarbij de grille één geheel vormt qua kleur. Daarmee past de truck naadloos in de Betten vloot. De truck is voorzien van een 9 tons vooras, volledige luchtvering, Volvo Dynamic Steering en een luxe chauffeursstoel. Verder is de truck voorzien van een schuifschotel. ,”Daarmee is de trekker voor ons universeel inzetbaar, bijvoorbeeld voor een koeltrailer, maar ook voor een onderlosser. Om die reden is de truck voorzien van een PTO voor een hydrauliekset.”

Bron: www.truckstar.nl

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!