TBAuctions neemt Duits veilinghuis Surplex over

Gepubliceerd op 14-08-2024 08:35

TBAuctions, het moederbedrijf van Troostwijk Auctions, kondigt vandaag de overname van het Duitse Surplex aan. Deze strategische zet versnelt de groei van TBAuctions in zeven nieuwe landen, waaronder Spanje, Polen, en Roemenië. Het versterkt ook de aanwezigheid in Duitsland, Frankrijk en Italië, terwijl het Amsterdamse veilingplatform industriële expertise toevoegt in metaal- en houtbewerking.

De gecombineerde merken van TBAuctions bereiken jaarlijks bijna 200 miljoen websitebezoeken. Meer dan 1,6 miljoen zakelijke goederen uit twintig landen worden jaarlijks via het platform verkocht, waarop zo’n 750.000 biedingen worden geplaatst uit 175 landen. In totaal genereren de gecombineerde merken een veilingresultaat van ruim €1,6 miljard per jaar en hebben bijna 1.200 medewerkers in dienst.

Digitale veilingen in Europa

De Europese markt voor de verkoop van gebruikte zakelijke goederen bedraagt ruim €250 miljard per jaar, waarbij het aandeel dat digitaal wordt geveild zeer snel groeit. Deze ontwikkeling wordt gedreven door technologische vooruitgang, toegenomen digitale adoptie en de groeiende vraag naar duurzame alternatieven.

Met het online veilingplatform maakt TBAuctions het veilen transparanter en efficiënter door middel van automatisering, schaalvoordelen en een grote internationale groep aan terugkerende verkopers en bieders. Door hergebruik en daarmee de verlenging van de levensduur van zakelijke goederen wordt miljoenen kg CO2-uitstoot per jaar gereduceerd. TBAuctions helpt daarmee bedrijven hun ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Surplex overgenomen

Surplex, opgericht in 1999 in Düsseldorf, heeft een sterke reputatie opgebouwd in Europa, als veilinghuis in geïnstalleerde industriële machines voor metaal- en houtbewerking. De overname complementeert de positie van TBAuctions in de Benelux en Nordics met een focus op de meer mobiele, industriële machines.  

Tom Christenson, CEO van TBAuctions, vertelt: “Surplex heeft een geweldig team, waardevolle klanten en een sterk merk in Europa. Samen met ons technologieplatform en merken, zien we door onze complementaire diensten, waarden en mensen grote kansen om verder te groeien. Deze overname markeert dan ook een belangrijke mijlpaal voor ons in het teweegbrengen van een revolutie in de veilingwereld.” 

Vergelijkbare waarden van TBAuctions en Surplex

Michael Werker, Managing Owner van Surplex, zegt: “Het is heel logisch voor Surplex om samen te gaan met TBAuctions. We delen vergelijkbare waarden, toewijding aan uitstekende klantenservice en een passie om de circulaire economie te stimuleren.” Uli Stalter, Managing Owner van Surplex, stelt: “De combinatie van vaardigheden en geografische footprint tussen Surplex en de TBAuctions-merken maakt ons de ideale veilingpartner voor zowel kopers als verkopers in verschillende industrieën door heel Europa.”

Bron: TBAuctions

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!