A1 Verhuur koopt voor het eerst een Scania

Gepubliceerd op 28-08-2024 08:30

Breda – A1 Verhuur uit Nijkerk met vestigingen in Barneveld, Ede, Ermelo, Nijkerk en Zeewolde nam deze maand een nieuwe Scania in gebruik als kraanwagen met een laadbak. De rondom luchtgeveerde P370 6x2*4 met een gestuurde en hefbare naloopas is de eerste truck van het Zweedse merk die directeur Martin van Ginkel aan zijn wagenpark toevoegt. Het voertuig gaat voornamelijk eigen materieel van en naar klanten brengen. Maar natuurlijk rijdt A1 Verhuur ook voor derden. 

A1 Verhuur bestaat in 2025 twintig jaar en is door Van Ginkel door de jaren uitgebouwd tot een landelijk opererend verhuurbedrijf voor materieel in de bouw, maar ook in de evenementenbranche. “Wij verhuren alles van een rolsteiger tot een klopboor en van een shovel tot een hoogwerker aan bedrijven en particulieren. Maar we leveren ook hekken en generatoren. Al dat materieel wordt of door klanten zelf afgehaald en geretourneerd of door ons op de bouwplek aangeleverd. Dat laatste hebben wij het liefste omdat het voor ons beter planbaar is. En daar gebruiken we tot nu toe drie bestelauto’s en twee trucks voor en sinds deze maand dus een derde vrachtwagen.”

Dat het een Scania geworden is heeft een wat bijzondere achtergrond. “Ik was al in gesprek met een ander merk. Maar mijn 17 jarige zoon die op de zaterdagen ook bij mij in de zaak werkt, had veel liever een Scania. Alleen ik had zoiets van ‘Jawel, Ricardo, maar ik praat nu al met een andere toeleverancier’. Blijkt dat mijn zoon op eigen initiatief een mailtje gestuurd had naar de Scaniadealer hier vlakbij. Dat heeft hij blijkbaar goed gedaan want die nam hem uiterst serieus en belde prompt. Dat was tijdens schooltijd in de klas dus hilariteit alom. Maar toch kwam er een accountmanager van de Scaniadealer op de koffie. En dat werd een goed gesprek. Er was duidelijk een klik en zijn aanbod was ook serieus. Dus hebben we nu voor het eerst in ons bestaan een Scania lopen. Mijn chauffeur tevreden, zoonlief blij en ik moet zeggen: het is een prachtige truck die helemaal precies zo uitgerust is dat wij er optimaal mee kunnen werken.”

De rode Scania met de verlengde dagcabine is rondom luchtgeveerd en heeft een vier keer gestempelde HIAB 40 ton/m kraan achter de cabine staan. “Daarom hebben we ook gekozen voor een 10 tons vooras. De luchtvering geeft weer net iets meer bodemspeling op een bouwterrein. En we hebben we bij Scania het voordeel dat we meteen een nauwkeurige aslastindicator hebben die per as het gewicht aangeeft”, somt Martin een aantal van de speciale features op. “Daarachter staat weer een 6,30 meter lange laadbak met ingebouwde twistlocks in de bodem. Dat is bij ons superhandig. Want nu kunnen wij allerlei zaken als steigermaterieel meenemen of een machine, een kleine shovel of een generator. We verhuren ook containers en een 20 voeter past ook in de bak en kan dan gezekerd worden met de twistlocks. 

Hoe de Scania het gaat doen binnen zijn bedrijf weet Martin natuurlijk nog niet. “Maar ik verwacht van een premium merk dat het verbruik in orde is. En verder hebben we er alles aan gedaan om hem een echte kans te geven. We hebben bewust voor een gewone cabinehoogte gekozen zodat de chauffeur ook voorover de cabine kan kranen. Daarvoor biedt de 10 tons vooras ook voldoende technische ruimte. En dankzij de 6x2*4 configuratie met de gestuurde naloopas weet ik zeker dat de auto heel kort draait. Dat is in ons vak belangrijk. Want wij zitten geregeld op plaatsen waar het niet bepaald ruim is. In dat verband zijn de uitstekende zichthoeken door de lage cabine ook heel fijn. En ik heb mij laten vertellen dat zeker ook de spiegelbezetting van deze truck goed is. Dus met voldoende werkverlichting en twee camera’s die ik heb laten monteren, kan het niet anders dan dat Robinson onze chauffeur optimaal zicht rondom heeft. In de cabine hebben we gekozen voor een premium stoel en een koelkastje. Daarmee zou het toch moeten lukken voor die 80.000 km per jaar die wij rijden.”

En zoon Ricardo? “Die gaat eerst nog een paar jaar leren voor werktuigbouwkundige. Maar wie weet groeit er wel een echte directeur uit die jongen. Hij weet in ieder geval wat hij wil.” 

Bron: www.scania.com

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!