Sumitomo Corporation gaat een partnerschap aan met BIA Group

Gepubliceerd op 02-09-2024 12:40

BIA Group en Sumitomo Corporation hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een strategisch partnerschap zijn aangegaan dat het mogelijk zal maken hun activiteiten verder te laten groeien en synergiën te genereren.
De overeenkomst, die een minderheidsinvestering van Sumitomo Corporation in BIA Group omvat, verenigt het jarenlange trackrecord van de bedrijven als Komatsu-distributeurs en de ervaring op topniveau als onafhankelijke OEM-distributeurs in complementaire geografische gebieden en sectoren, waaronder de mijnbouwsector.

bron foto's: (c) BIA Groupbron foto's: (c) BIA Group

BIA Group is de exclusieve distributeur van Komatsu-apparatuur en andere OEM's in Afrika en de Benelux. Sumitomo Corporation heeft wereldwijd een gevarieerde portefeuille van activiteiten, waaronder jarenlange ervaring in de distributie van Komatsu-apparatuur en de verhuur van apparatuur.

Door de expertise van BIA Group en Sumitomo Corporation te bundelen zal het partnerschap het marktbereik en de efficiëntie van beide bedrijven vergroten. Meer specifiek, Sumitomo Corporation wordt zichtbaar op de markt voor mijnbouw- en bouwmachines in de Europese en Afrikaanse geografische regio's die door BIA Group worden bediend, terwijl BIA Group zal profiteren van het wereldwijde netwerk van Sumitomo Corporation en diens ervaring in de distributie van Komatsu-apparatuur in complementaire geografische regio's.
Het partnerschap maakt het mogelijk om middelen te delen, kennis uit te wisselen en de beste praktijken van beide ondernemingen te delen. Dat zal leiden tot een verbeterd klantensucces en een verdere ontwikkeling van de product- en dienstenportefeuille van BIA Group. Er zullen geen gevolgen zijn voor de relaties en dagelijkse interacties met leveranciers, klanten en andere belanghebbenden van BIA Group.

"We zijn erg trots op de interesse en het vertrouwen van Sumitomo Corporation in een partnerschap met BIA Group. Dankzij dit partnerschap kan BIA Group nieuwe ambities creëren in de groeiende Afrikaanse markt", aldus Vincent Bia, CEO van BIA Group. "Door gebruik te maken van de jarenlange ervaring van beide bedrijven in de distributie van Komatsu-apparatuur kunnen we onze marktpositie versterken door innovatieve oplossingen aan te bieden aan onze klanten in de segmenten Bouw, Mijnbouw, Transport en Energie."
Kenichi Hyuga, General Manager, Construction & Mining Systems Strategic Business Unit, vertelt: "We zijn verheugd om ons partnerschap met BIA Group bekend te maken, een pionier op het gebied van distributie in Europa en Afrikaanse landen die al meer dan een eeuw actief is. We zullen ons inzetten om via dit partnerschap waarde te creëren en de sterke punten van beide bedrijven te benutten om duurzame groei te realiseren. Sumitomo Corporation wil bijdragen aan de toekomstige ontwikkeling van BIA Group en de verbetering van de klanttevredenheid door zijn jarenlange ervaring op het gebied van bedrijfsbeheer te investeren in distributeurs van mijnbouw- en bouwapparatuur."

BIA Group en Sumitomo Corporation zijn ervan overtuigd dat ze het potentieel van dit partnerschap kunnen ontsluiten en op lange termijn waarde kunnen creëren voor de belanghebbenden van de bedrijven, waaronder hun klanten, werknemers, leveranciers, gemeenschappen en aandeelhouders, op basis van een reeks waarden die de twee bedrijven gemeen hebben.

https://biagroup.com/bel/nl
Sumitomo Corporation gaat een partnerschap aan met BIA GroupSumitomo Corporation gaat een partnerschap aan met BIA Group

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!