Volledig emissievrij werken met elektrische betonmachine

Gepubliceerd op 04-09-2024 09:21

De Roos Groep heeft de eerste volledig elektrische slipform paver ontwikkeld en gebouwd. Met deze betonmachine is het mogelijk om fietspaden, busbanen en rijwegen tot vijf meter breed aan te leggen zonder CO2-uitstoot. Bij de engineering van de innovatieve machine besteedde Roos Groep daarnaast veel aandacht aan veiligheid en ergonomie. “De ontwikkeling van deze machine sluit volledig aan bij onze visie voor verdere verduurzaming”, klinkt het.

Wereldprimeur: elektrische betonpaver - foto: (c) Infra Magazine - Roos GroepWereldprimeur: elektrische betonpaver - foto: (c) Infra Magazine - Roos Groep

De Roos Groep is specialist in de aanleg van machinale betonverhardingen. Naast flexibiliteit en service zet het bedrijf sterk in op duurzaamheid. De elektrische betonpaver is het recentste resultaat van deze inspanningen. “We ontwikkelden deze machine vanuit onze kijk op de toekomst, maar evenzeer op vraag van de markt. Met name bij aanbestedingen door lokale en landelijke overheden zien wij een toenemende vraag naar de inzet van elektrisch materieel”, zegt Tom Roos, CEO van de Roos Groep.

INHOUSE ENGINEERING EN PRODUCTIE

Omdat er nog geen elektrische slipform paver op de markt is, besliste de Groep Roos om er zelf een te ontwikkelen. Het resultaat is een volledig emissievrije, state of the art betonmachine met 3D-aansturing. Het accupakket heeft een vermogen van 400 kW, goed voor de aanlag van zo’n 500 meter beton. Opladen of wisselen van de accu’s is eenvoudig. Zo is de duurzame machine inzetbaar voor kleine en voor grotere projecten.

“De engineering van een dergelijke innovatieve machine is complex en uitdagend”, benadrukt Tom Roos. “Daarom werkten we samen met gespecialiseerde partners. Statec stond in het het ontwerp en het tekenwerk. Staad-Fusion adviseerde en leverde het accupack. Hightide ontwikkelde de hydraulische componenten. Hydrocan engineerde de automatisering. Degra bouwde de elektro-hydraulische compenten. Leica Geosystemen realiseerde de 3D-sturing. TJP Bladel en Van de Brand Metaal stond in voor de bouw van de constructieve elementen en ingenieursbureau Van Asseldonk was betrokken als adviseur en CE-keurder. De samenwerking van al deze partijen was cruciaal voor dit resultaat.”

VOLGENDE STAP IN LOPEND TRAJECT

De ontwikkeling van de elektrische paver is een belangrijke stap in de verduurzaming van de Groep Roos en zelfs een wereldprimeur. Het is evenwel lang niet de laatste stap die het bedrijf wil zetten op het ecologische pad.
Tom Roos: “We verwachten dat in de toekomst nagenoeg alle betonverhardingen elektrisch gerealiseerd zullen worden. Om nog beter aan te sluiten bij deze evolutie in de sector, blijven we achter de schermen nadenken over en bouwen aan oplossingen. Vanuit een brede blik bovendien. De volgende stap is dat onze medewerkers ook op de meest duurzame manier op het project komen.”

EERSTE SUCCESVOLLE PROJECT
De elektrische betonmachine heeft intussen al een eerste project achter de rug. In de Nederlandse gemeente Reusel-De Mierden werd de machine ingezet voor de aanleg van een fietspad van drie meter breed. De
infrabouwer betonneerde er in totaal 630 vierkante meter.

“We hebben een nauwe samenwerking met de gemeente”, licht Tom Roos toe. “Zij gaven ons de kans om deze machine voor de eerste keer in te zetten. Alles is vlot verlopen. De komende tijd gaan we vooral verder in kaart brengen hoeveel meter we per dag kunnen
realiseren met het accupack. De productiesnelheid loopt alvast gelijk met een traditionele paver. De klant heeft dus geen nadelige impact van de duurzamere aanpak.”

artikel uit infra magazine #3 - 2024 > hier downloadenhttps://roosgroep.nl/
Het accupakket heeft een vermogen van 400 kW, goed voor de aanlag van zo’n 500 meter betonHet accupakket heeft een vermogen van 400 kW, goed voor de aanlag van zo’n 500 meter beton
artikel uit Infra Magazineartikel uit Infra Magazine

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!