Bobcat toont nieuwe producten en technologieën op Bauma

Gepubliceerd op 28-06-2022 13:02

Op de Bobcat-stand (FN.817) zijn onder meer de nieuwste Bobcat-laders op wielen en op rupsbanden te zien; mini-graafmachines waaronder vier nieuwe modellen in de categorie 5 tot 8 ton; nieuwe verreikers uit de R-serie; lichte verdichtingsproducten en enkele nieuwe aanbouwdelen. Daarnaast laat Bobcat nieuwe concepten voor elektrificatie, digitalisering en autonoom functioneren zien. 

De belangrijkste noviteiten: 

  • de nieuwe S86 en T86 laders van de R-serie 
  • quad-rupskettingen - Bauma Innovation Award Finalist
  • de T7X; de eerste volledig elektrische compacte rupslader ter wereld
  • de OLED transparant touchdisplay
  • de E35 Operate By Wire-minigraafmachine

“Veel van de Bobcat-producten die op Bauma worden gepresenteerd, zullen voor het eerst te zien zijn in Europa. De afgelopen drie jaar hebben we ons portfolio al aanzienlijk uitgebreid, maar op Bauma gaan we nog een stapje verder”, zei Gustavo Otero, voorzitter Doosan Bobcat EMEA.

De nieuwe laders: S86 en T86

De nieuwe schranklader S86 en de compacte rupslader T86 uit de R-serie vervangen de eerdere 700- en 800-modellen uit de M-serie en zijn een aanvulling op de huidige laders in de R-serie. Met een groter vermogen van zowel de motor als het hydraulische systeem zijn de Bobcat S86 en T86 de krachtigste compacte laders die het bedrijf ooit heeft geproduceerd. Beide machines zijn voorzien van de beproefde Stage V-conforme 3.4 l Bobcat-motor die 78 kW (105 pk) bij 2600 tpm levert. 

Een opvallende feature van de S86 en de T86 zijn drie verschillende opties voor de hulphydrauliek. Er is een standaard debietconfiguratie van 87 l/min voor toepassingen zoals laden/verplaatsen of voor het bedienen van aanbouwdelen, die een laag debiet vereisen. Bobcat biedt daarnaast twee aanvullende functies voor hydraulische prestaties met behulp van de nieuwe EDC-pomp (Electronic Displacement Control): een High Flow-functie met 138 l/min en een nieuwe, voor de industrie unieke Super Flow-functie voor een debiet van maar liefst 159 l/min. 

Met de Super Flow-functie is een 15 tot 20% hogere productie met de bestaande aanbouwdelen mogelijk. Daarnaast wordt deze optie geleverd met een nieuw aansluitblok met 5 koppelstukken, waarmee u de grotere ¾-inch snelkoppelingen en ¾-inch aanbouwdeelleidingen kunt gebruiken. Deze wijziging draagt bij aan een grotere efficiëntie en betere prestaties van de hulphydrauliek.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Bron artikel en foto’s: https://www.bobcat.com/eu/nl/news-and-media/press-release/

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!