De SANY heavy-duty heftrucks – krachtpatsers met veel gevoeligheid

Gepubliceerd op 29-06-2022 17:03

Zware lasten veilig en efficiënt verplaatsen

Overal waar zware lasten efficiënt en veilig worden verplaatst, zijn de heavy-duty vorkheftrucks van SANY in hun element. Vier modellen voldoen perfect aan alle eisen bij hefvermogens van 16 tot 32 ton. Dit maakt het laden van stukgoederen in de haven, in de logistiek of de productie een stuk eenvoudiger en voordeliger. De hoge kwaliteitsnormen van de componenten uit onze eigen staalconstructie en de aandrijf- en hydraulische componenten van Europese merkfabrikanten zorgen voor efficiëntie en duurzaamheid - zelfs bij continu gebruik onder de zwaarste bedrijfsomstandigheden.

De nieuwkomer in het 25-tons segment

Met de nieuwe SCP250G5 heavy-duty vorkheftruck zet SANY nieuwe maatstaven in de klasse van 25 ton. Voor een snelle werking is hij uitgerust met een Volvo-motor van 185 kW die voldoet aan EU-emissieklasse V. Een hoge hefsnelheid en krachtige acceleratie dankzij de 4-traps Powershift-transmissie met koppelomvormer en automatische versnellingspook zijn slechts een deel van de dagelijkse werkzaamheden routine. De nieuw ontworpen cabine – 40 mm breder – biedt de beste voorwaarden voor comfortabel en veilig werken. Bijvoorbeeld dankzij het grote 10-inch touch-display, goed toegankelijk op de rechter armleuningconsole.

Veiligheid is de hoogste prioriteit

Wanneer ladingen van meerdere tonnen worden vervoerd, moet u kunnen vertrouwen op uw machine. Zoals bij alle SANY heavy-duty heftrucks wordt de nodige stabiliteit gegarandeerd door het stabiele frame en de geoptimaliseerde gewichtsverdeling. De uitgebalanceerde gewichtsverdeling vermindert ook de belasting op de vooras en dus de bandenslijtage. Een grote opening in het midden van de mast en de nieuwe opstelling van onder meer de hydraulische leidingen zorgen voor goed zicht op de vork, de lading en de werkomgeving. De eveneens nieuwe achterruit met gebogen zijranden en naar voren verplaatste C-stijlen zorgt voor een onbeperkt gezichtsveld bij het achteruitrijden en manoeuvreren. Ook het zicht naar boven is vrij door de grote dakbeglazing.

Zo individueel als de vereisten

SANY heavy-duty vorkheftrucks zijn standaard uitgerust met standaard vorken die perfect passen in de vorkheftruckkokers van 20-ft. ISO-containers. Daarnaast biedt SANY tal van aanbouwdelen en aangepaste opties voor een breed scala aan eisen en toepassingen. Op deze manier kan de heavy-duty heftruck worden aangepast aan individuele specificaties. En de vorkverbinding “Terminal-West” maakt het mogelijk om snel te wisselen tussen verschillende vorktypes, bijvoorbeeld naar paalbevestigingen.

Bestuurderscomfort als productiefactor

De royaal ontworpen cabines zijn standaard uitgerust met tal van comfortvoorzieningen. Deze omvatten een ergonomische stoel en een krachtig airconditioningsysteem. Joysticks maken het bijzonder eenvoudig en nauwkeurig om de vorkfuncties te bedienen. Alle belangrijke parameters worden in realtime weergegeven op het gemakkelijk af te lezen display. En routineonderhoud wordt ook gemakkelijk gemaakt voor de machinisten: de bestuurderscabine kan elektrisch opzij worden geklapt en biedt perfecte toegang tot alle onderhoudselementen.

 

Bron artikel en foto’s: https://www.sanyeurope.com/

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!