AGRO TECHNIEK BOUWT ROLSCHOFFEL VOOR TULPENPADEN

Gepubliceerd op 17-01-2024 08:30

Agro Techniek uit Noordwijkerhout (Z.-H.) heeft op vakbeurs Mechanisatietentoonstelling Bollenstreek (SMTB) een rolschoffel geïntroduceerd. Het apparaat is in eerste instantie bedoeld om onkruid tussen de tulpenbedden mechanisch te verwijderen.

De rolschoffel van mechanisatiebedrijf Agro Techniek hangt in de hefinrichting en bestaat uit een wiel, gevolgd door een roterend schoffelelement met gewasgeleiders. Volgens Agro Techniek is de rolschoffel een alternatief voor het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen om de paden tussen de tulpenbedden onkruidvrij te houden. Het mechanisatiebedrijf zet de rolschoffel onder de merknaam Nobels in de markt.

RONDE VORM

Agro Techniek kiest voor een roterend schoffelelement, zodat deze ook bruikbaar is op tulpenbedden die zijn afgedekt met stro. Het roterende element stroopt dan niet, volgens de fabrikant. Daarbij heeft het schoffelelement een tamelijk ronde vorm, zodat de randen van het tulpenbed niet afbrokkelen. Zo voorkom je dat de buitenste tulpenbollen bloot komen te liggen. De gewasgeleiders lichten het tulpenblad over het schoffelelement.

OOK ANDERE GEWASSEN

De rolschoffel is verstelbaar voor verschillende bedbreedtes. Zoals getoond op de beurs is de vraagprijs € 3.950. Agro Techniek overweegt overigens om de rolschoffel ook uit te rusten met meerdere schoffelelementen en deze aan te bieden voor gebruik in andere (akkerbouw)teelten.

Auteur: Bob Karsten

Bron
Agro Techniek brengt het apparaat onder de merknaam Nobels op de markt.Agro Techniek brengt het apparaat onder de merknaam Nobels op de markt.

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!