35 jaar innovatie en groei: Gebroeders Geens opent deuren voor jubileum op 12 oktober

Gepubliceerd op 03-09-2024 11:05

Gebroeders Geens plant voor hun 35-jarig jubileum een opendeurdag in Hoogstraten (B). Hier kijken ze terug op 35 jaar innovatie en groei. Op zaterdag 12 oktober 2024 nodigen ze daarom iedereen graag uit voor een kijkje achter de schermen en een blik op de toekomst. Hier stelt het Hoogstraats familiebedrijf hun nieuwste Knikmops voor, de Knikmops KM 100 E en lichten ze een tipje van de sluier van de nieuwe productiehal.

35-jarig jubileum voor het familiebedrijf35-jarig jubileum voor het familiebedrijf

35 jaar innovatie en groei: Gebroeders Geens opent deuren voor jubileum

In 1989 introduceren Frans en Marcel Geens de Rollmops, een innovatieve transportmachine ontwikkeld op verzoek van een lokale stratenmaker. Deze wendbare machine is sindsdien onmisbaar geworden in de Belgische straatwerken en markeert het begin van Gebroeders Geens. In 1997 ontstaat de behoefte aan een grotere en krachtigere machine, wat leidt tot de ontwikkeling van de Knikmops. Deze multifunctionele kniklader trekt niet alleen de aandacht van stratenmakers, maar ook van tuinaanleggers, bouwondernemingen en landbouwers … . 

Het familiebedrijf groeit verder; van een onderneming van twee broers uit tot een productiebedrijf met meer dan 60 medewerkers. De tweede generatie is inmiddels ook actief betrokken bij de dagelijkse bedrijfsvoering, van ontwikkeling tot verkoop. De twee generaties bepalen samen de koers voor de toekomst. Naast de Belgische en Nederlandse markt, exporteert Gebroeders Geens nu ook naar onder andere Polen, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en de VS.

Made in Belgium

Gebroeders Geens blijft trouw aan zijn Belgische roots. In Hoogstraten worden de platen aan de ene kant van de poort aangeleverd en verlaten de afgewerkte machines aan de andere kant het pand. Het familiebedrijf voert zoveel mogelijk werkzaamheden zelf uit, van snij- en laswerk tot de assemblage van componenten, allemaal onder één dak.

Innovatie en verbetering staan centraal bij Gebroeders Geens, zowel in hun productiehal als in hun producten. De vele aanbouwdelen, opties en extra’s waarmee klanten hun Knikmops volledig naar wens kunnen uitrusten, worden allemaal in de Hinnenboomstraat bedacht en productiegereed gemaakt. De R&D-afdeling bevindt zich dicht bij de productie, wat directe communicatie en opvolging van speciale klantwensen mogelijk maakt.

Groei

In de afgelopen jaren heeft Gebroeders Geens zijn productaanbod verder uitgebreid met meer aanbouwdelen om aan de specifieke behoeften van gebruikers te voldoen. De missie is in 35 jaar onveranderd gebleven: betrouwbare knikladers en transportmachines ontwikkelen die zware (buiten)arbeid verlichten en rendabel maken. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop; de machines zijn kwalitatief, robuust, licht en wendbaar.

Gebroeders Geens ontwikkelt en produceert bedrijfszekere en multifunctionele machines die eenvoudig te besturen en te onderhouden zijn. Met een uitgebreid aanbod aan hydraulisch aangedreven aanbouwdelen zijn deze machines inzetbaar voor bijna elke job.

Sinds 2020 biedt Gebroeders Geens ook een elektrische Knikmops aan, met binnenkort de introductie van de Knikmops KM 100 E.

In de nabije toekomst plant Gebroeders Geens een uitbreiding van de productiehal. Eind dit jaar hopen ze de eerste spade in de grond te steken.

12 oktober 2024

Op zaterdag 12 oktober 2024 opent Gebroeders Geens zijn deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen de productiehallen bezichtigen, de Knikmops in actie zien en de toekomstplannen van het bedrijf ontdekken. Iedereen is van harte welkom om de nieuwste ontwikkelingen van dichtbij mee te maken.

https://www.gebroedersgeens.be/nlhttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/566490/gebroeders-geens-n-v
de elektrische knikmops KM 140 in actiede elektrische knikmops KM 140 in actie
Het nieuwste aanbouwdeel: een armmulchmaaierHet nieuwste aanbouwdeel: een armmulchmaaier

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!