Inzet van Sennebogen 835G voor reductie vrachtverkeer

Gepubliceerd op 04-02-2022 16:22

L’Ortye, een logistiek bedrijf in het zuiden van Nederland, is de spil van de intermodale transportketen in de Nederlandse suikerproductie. L’Ortye wil tot 8.000 vrachtwagens besparen door middel van gecombineerd vervoer over de Nederlandse binnenwateren.

Bij de overstap van klassiek vrachtwagentransport naar waterwegen vertrouwt L’Ortye op het ‘dreamteam’, de nieuwe SENNEBOGEN 835 G Hybrid en de verreiker 355E. Het bedrijf is gespecialiseerd in bulkgoederenbehandeling en exploiteert drie havenlocaties aan het Julianakanaal in Maastricht en Stein en maakt gebruik van verschillende groene SENNEBOGEN machines.

Een besparing van 8.000 vrachtwagens

Uit officiële statistieken blijkt dat het aandeel van het goederenvervoer over de Nederlandse binnenvaart al zeer hoog was met 42,7%, vergeleken met het Europese gemiddelde van net geen 7%. De directe impact hiervan is elke dag zichtbaar: een hoge dichtheid van vrachtwagens op snelwegen, landwegen en in stadscentra.

Een kansrijke oplossing is het zogenaamde gecombineerde of intermodale vervoer, dat de voordelen van meerdere vervoerswijzen combineert: door over te schakelen van land naar water naar spoor, wordt de verkeersbelasting verminderd, worden er minder vervuilende stoffen en geluid geproduceerd en tegelijkertijd meer verkeersveiligheid gegarandeerd. Ook grotere ladingen kunnen via de waterwegen van A naar B worden vervoerd: dit bespaart tijd, geld en ontziet het milieu.

In Nederland loopt momenteel een project om het vrachtverkeer tijdens het suikerbietenseizoen fors terug te dringen. Door het gebruik van de binnenwateren moeten 8.000 vrachtwagens en dus ongeveer 20% CO2-uitstoot worden bespaard om het witte goud te winnen. Een krachttoer die vraagt ​​om een ​​effectieve procesketen en speciale apparatuur.

 

Ruim 4 ton bieten per minuut

Zo’n 270.000 ton bieten worden tijdens de bietencampagne van september tot eind december in Maastricht aan de L’Ortye-kade overgeslagen om vervolgens over water naar de suikerfabriek te worden verscheept. Dat is omgerekend zo’n 4 ton bieten per minuut, die door L’Ortye worden geladen. Tijdens de campagne telt elke minuut, zodat het verdampingsproces tijdens de suikerraffinage niet wordt onderbroken. Zo zorgen de oogsters, op- en overslagbedrijven en binnenvaartoperators allemaal voor een continue materiaalstroom naar de suikerfabriek in Nederland. Midden in deze logistieke keten nemen de 355 E verreiker en de nieuwe 835 G Hybrid een centrale plaats in.

Resultaat telt

Er zijn 108 dagen beschikbaar om de gewassen veilig naar de suikerfabriek te brengen. Deze transporten komen om de zeven minuten aan bij L’Ortye. De SENNEBOGEN 355 E bereidt niet alleen het materiaal voor op het laden maar is de verreiker ook verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging. Dit zorgt ervoor dat de door de betreffende rooier geleverde bieten voldoen aan de juiste kwaliteitscriteria voor verdere verwerking.

Voor L’Ortye is deze nieuwe 835 G Hybrid overslagkraan ideaal: brandstofbesparende technologie, krachtige werkcycli en nauwkeurige bediening . Met name de Green Hybrid recuperatietechnologie , die in elke cyclus ongeveer 30% van de benodigde energie levert, in combinatie met een 188 kW dieselmotor met emissieniveau V, zorgt voor een schone, CO2-gereduceerde werking .

 

Betrouwbaarheid van SMT

" We staan aan het begin van de bietencampagne van dit jaar, maar ik kan al een paar ervaringen omschrijven: De machines doen geweldig werk en zijn hier 12 uur per dag in bedrijf. Bij deze hoge frequentie zou een storing fataal zijn. Maar in geval van nood staan ​​onze contacten bij SMT Nederland altijd voor je klaar. Nog een voordeel: onze machinisten leerden heel snel hoe ze met de machines moesten omgaan, omdat alles zo is ontworpen dat het zichzelf wijst. " BAS RUIJTEN Technisch directeur bij L'Ortye

Bron artikel en foto's: https://www.smt.network/netherlands/nl/nieuws/

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!