Economisch en veilig materiaaltransport met de nieuwe wieldumpers

Gepubliceerd op 19-05-2021 16:22

Wacker Neuson presenteert nieuwe uitvoeringen van de twee grootste wieldumpers: de DW60 en DW90 maken indruk met extra opties, verbeterde veiligheidsvoorzieningen en nóg meer comfort. In combinatie met geavanceerde uitrustingskenmerken, zoals de hydrostatische vierwielaandrijving met automatische ECO-modus en Auto-Stop-functie, kan met de dumpers nóg zuiniger gewerkt worden.

De beproefde wieldumpers DW60 en DW90 hebben zich al in vele toepassingen bewezen dankzij hun combinatie van een hoog laadvermogen van 6000 en 9000 kilo, de compacte afmetingen en een optimale beweeglijkheid op zwaar terrein dankzij het knik-pendelsysteem. Na een uitgebreide herziening zijn de machines nu onder meer uitgerust met milieuvriendelijke en productieve dieselmotoren conform emissienorm stage V.

Voornamelijk op oneffen terrein tonen de twee dumpers DW60 en DW90 hun kracht. Dankzij de hydrostatische vierwielaandrijving zijn de machines gemakkelijk te bedienen: de bestuurder hoeft alleen maar de voor- of achteruitversnelling in te schakelen en kan zich dan volledig op zijn werk concentreren. De constante trekkracht tussen 0 km/u tot de maximale snelheid en het hydrostatische remeffect dat in werking treedt zodra de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt, versterken de aangename rijervaring. Bovendien gaan de automatische remlichten branden zodra de machine vertraagt, waardoor de werkomgeving op de bouwplaats nóg veiliger wordt. De automatische ECO-modus van de machines zorgt voor een minimaal verbruik met een optimale benutting van het vermogen door het stationaire toerental automatisch te verlagen en het elektronische aandrijfsysteemn de dieselmotor efficiënt op elkaar af te stemmen.

Voor meer veiligheid op de bouwplaats zijn de DW60 en DW90 dumpers voorzien van een veerbelaste parkeerrem die automatisch wordt ingeschakeld wanneer de motor wordt uitgeschakeld – de bestuurder hoeft de parkeerrem niet handmatig te activeren. De hoogwaardige uitrusting in het bedieningsgedeelte – zowel met als zonder cabine – maakt de dagelijkse werkzaamheden voor de bestuurder gemakkelijker en zorgt voor meer efficiëntie.

Bron artikel en foto's: wackerneusonMeer informatie in de video

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!