Nieuwe Claas Rovio 4 maisplukkers vervangen de Corio

Gepubliceerd op 04-10-2024 08:30

Machinebouwer Claas heeft drie nieuwe Rovio 4 maisplukkers gepresenteerd. De plukkers hebben respectievelijk 6, 8 en 12 rijen en zouden in vergelijking met de vorige generatie plukkers een tot 30 procent hogere doorvoer hebben.  

De Rovio 4 voorzetstukken zijn geschikt voor de Evion, Trion en Lexion en gaan de Corio maïsplukkers vervangen. De 6- en 8-rijige variant is er met een rijafstand van 70, 75 en 80 cm. De 12-rijige Rovio 4 is geschikt voor een rijafstand van 70 en 75 cm.

Met behulp van Auto Contour kan de machine in zowel dwars- als lengterichting automatisch aan oneffenheden van de bodem worden aangepast. Dat gebeurt met een tastbeugel die nu één rij verder naar binnen is verplaatst. Hydraulische cilinders van het invoerkanaal zetten de gegevens van de sensoren om in aanpassingen voor dwarscompensatie en hakselhoogte. De hakselhoogte kan op Cebis worden ingesteld.

Ook liggend mais

Ten opzichte van de vorige modellen kan de Rovio 4 een grotere oogsthoeveelheid aan. Daarvoor is er een hogere overbelastingsbeveiliging van de aandrijving van de plukrollen en invoerrol. De kappen hebben een hellingshoek van 17 graden en zorgen ervoor dat de geleiding van planten ook onder zware omstandigheden goed verloopt. De kappen zijn zo ontworpen dat ook liggend mais beter zou worden opgenomen.  

De Rovio 4 modellen zijn uitgerust met een multikoppeling en automatische herkenning van voorzetstukken. Hierdoor wordt de aanbouwtijd en het instellen van de voorzetstukken gereduceerd.

Bron: www.mechaman.nl

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!