Tobroco-Giant breidt dealernetwerk in Oostenrijk uit.

Gepubliceerd op 27-09-2021 12:46

Fabrikant van compacte wielladers staat zo dicht mogelijk bij klanten in Oostenrijk

TOBROCO-GIANT verandert de structuur voor verkoop en ondersteuning voor Oostenrijkse klanten. Om nauwer samen te kunnen werken met de klanten in Oostenrijk zal er in de toekomst niet slechts één algemene importeur zijn. Er zal voor GIANT een heel dealernetwerk worden opgebouwd zoals dat bij veel andere bedrijven al met succes is gedaan.

Binnen 25 jaar is TOBROCO-GIANT uitgegroeid tot een bekende en gewaardeerde fabrikant van hoogwaardige wielladers, verreikers, verreikers en skidsteers en de daarbij behorende aanbouwdelen. Inmiddels biedt het bedrijf 35 verschillende machinemodellen aan met een gewicht van 750 kg tot 6.000 kg en een vermogen tussen de 20 en 76 pk, het aantal beschikbare verschillende aanbouwdelen is inmiddels groter dan 200. Daarnaast zijn er veel verschillende opties beschikbaar voor alle soorten machines en op maat gemaakte oplossingen voor aanbouwdelen. Tegelijkertijd groeit het totaal aantal geproduceerde machines geleidelijk, de productiecapaciteiten in de fabrieken in Hongarije (laswerkplaats en framefabriek) en in Nederland worden momenteel uitgebreid met de bouw van nieuwe fabrieken.

Nauwe band met klanten
De in Oisterwijk gebouwde machines en aanbouwdelen worden op dit moment verkocht in meer dan 60 verschillende landen. Om te kunnen handelen volgens de bedrijfsrichtlijn "We build what you want!" en om in te spelen op de wensen van de klant, gebruikt TOBROCO alle mogelijkheden om de afstand tussen fabrikant en klant te verkleinen en te handelen vanuit de specifieke behoeften van elk land. Deze nauwe band is erg belangrijk voor oprichter en eigenaar van TOBROCO-GIANT, Toine Brock, omdat hij ervan overtuigd is dat alleen een echte nabijheid van de klanten het mogelijk maakt om de belangrijke feedback over machines en aanbouwdelen bij het dagelijkse werk te krijgen en deze vervolgens te gebruiken kennis over de verdere ontwikkeling van de machines. Brock legt uit: „Telkens wanneer we nieuwe machines ontwikkelen of bestaande modellen optimaliseren, handelen we altijd volgens de eisen van onze klanten die ze aan ons doorgeven vanwege de ervaringen van hun dagelijkse werk en nog steeds bestaande behoeften. Om deze informatie te krijgen, willen we altijd nauw contact hebben met onze klanten - in alle landen.“

Succesvol dealernetwerk
Binnen Nederland, in Duitsland en in Zwitserland is het dealernetwerk al gaandeweg uitgebouwd, zodat de afstand voor klanten tot de dichtstbijzijnde GIANT dealer zo kort mogelijk is als het gaat om verkoop, service, onderdelen en reparaties. Dit zelfde geldt voor Noord-Amerika: Op basis van het Amerikaanse verkoopkantoor TOBROCO-GIANT breidt het netwerk van dealers zich ook gestaag uit over het land. Daarom wil TOBROCO-GIANT in elke regio van Oostenrijk een goede dealer hebben.

Dealers worden begeleid en gecoacht vanuit het hoofdkantoor van TOBROCO-GIANT, hebben toegang tot trainingen, krijgen alle belangrijke informatie en kunnen hun kennis doorgeven aan de klanten bij het geven van persoonlijk advies over de machines. Klanten hebben het voordeel van korte afstanden naar de dichtstbijzijnde dealer waar ze altijd de machines en aanbouwdelen kunnen bekijken.

Omdat het niet gelukt is om een gemeenschappelijke strategie te vinden voor verkoop en service, is de samenwerking met de vorige algemeen importeur voor Oostenrijk beëindigd. Inmiddels zijn de eerste Oostenrijkse dealers gevonden: zij verkopen nu GIANT machines en aanbouwdelen in hun regio en hebben direct contact met de klanten. Op dit moment zoekt TOBROCO-GIANT meer van deze gemotiveerde en competente dealers.
Mark Mocking, accountmanager voor TOBROCO-GIANT, legt uit: "We zijn erg blij dat dit nieuwe dealernetwerk zich snel uitbreidt, zodat we onze Oostenrijkse klant snel en gemakkelijk toegang kunnen bieden tot de machines, advies en service dicht bij waar ze wonen en werken."

Overzicht van de eerste GIANT dealers in Oostenrijk
Schwarzmayr Landtechnik in Aurolzmünster en Gampern
Januschkowetz GmbH in Ennsbach
Gady Family Landtechnik in Lebring en Krieglach
Landtechnik Villach in Villach en Lieserbrücke
Hauser GmbH in Vomp en Hopfgarten
Auer Josef Landmaschinen in Hüttau

Bron artikel: www.tobroco-giant.com/actueel/nieuws

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!