Bobcat wint If Design Award

Gepubliceerd op 27-04-2021 13:15

De nieuwe Bobcat L85 compacte wiellader (CWL) is aangekondigd als winnaar van de productdiscipline in de 2021-editie van de wereldberoemde iF Design Awards. De organisator van de prijzen, iF International Forum Design GmbH, is 's werelds oudste onafhankelijke ontwerporganisatie, gevestigd in Hannover, Duitsland. De L85 slaagde in een subcategorie Auto's / voertuigen, bepaald door een 98-koppige jury, bestaande uit onafhankelijke experts van over de hele wereld, uit bijna 10.000 inzendingen uit 52 landen.

Over de iF Design Award

Al 67 jaar wordt de iF Design Award erkend als scheidsrechter van kwaliteit voor uitzonderlijk design. Het iF-label staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende ontwerpservices en de iF Design Award is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld. Inzendingen worden toegekend in de volgende disciplines: product, verpakking, communicatie en serviceontwerp, architectuur en interieurarchitectuur, evenals professioneel concept, gebruikerservaring (UX) en gebruikersinterface (gebruikersinterface). Alle bekroonde inzendingen worden vermeld in de iF World Design Guide en in de iF design-app.

Samen met Bobcat aan de L85 werkte het Duitse ontwerpbedrijf Lumod GmbH uit München. Jaroslav Fišer, Product Line Director voor de Bobcat-serie compacte laders in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zei: “We zijn verheugd dat de L85 heeft gewonnen in de subcategorie Automobiles / voertuigen van de iF Product Discipline Award en we danken Lumod voor hun belangrijke rol bij het begeleiden van het ontwerp van de nieuwe machine. De L85 is een product van het Bobcat Innovation Center op onze Dobris-campus en is ontworpen om een nieuwe marktleidende prestatiebenchmark te stellen in dit marktsegment. "

Ontworpen en gebouwd voor toonaangevend gebruiksgemak

CWL's worden vaak gebruikt door minder ervaren machinisten, dus de intuïtiviteit en het maximale zicht van de machine zijn essentieel voor een zelfverzekerde bediening. Bij de ontwikkeling van de L85 concentreerde Bobcat zich op het optimaliseren van beide kenmerken - wat resulteerde in de korte, steile motorkap en volledig glazen deuren aan beide zijden, wat het beste zicht naar de zijkant en de achterkant in zijn klasse bood. De achteruitkijkcamera en led-verlichting verbeteren het zicht nog meer. Alle bedieningselementen zijn gegroepeerd op de zijconsole, met de joystick rechtstreeks verbonden met de armleuning van de stoel (uniek in deze maatcategorie). Dit verhoogt het gebruiksgemak en comfort nog verder.

Jaroslav Fišer voegde toe: “De L85 brengt ook de iconische‘ One Tough Animal ’ van Bobcat op de CWL-markt. Krachtig, wendbaar, robuust. Het prominente grillframe van de achterklep in Bobcat-oranje is het unieke kenmerk. Verfijnde 3D-vormige illustraties - met zegel, modelnummer en logo - zijn nieuw en onderstrepen de robuustheid van de machine. Het interieur is uitgerust met sterke merkelementen die het exterieur met het interieur verbinden en de machinist het krachtige Bobcat-achtige gevoel geven. ”

Bobcat heeft het grootste assortiment laders

Door de categorie wielladers binnen te gaan, heeft Bobcat nu het grootste assortiment laders ter wereld van alle fabrikanten. De compacte wiellader L85 is ideaal voor een veelvoud aan taken in een zeer breed scala aan industrieën. De L85 kan worden gebruikt in de bouw, groenvoorziening, verhuur, industrie, afval, recycling en landbouw, maar is ook ideaal voor wegwerkzaamheden, sneeuwruimen, onderhoud en vele andere toepassingen.

Het L85-model, geïntroduceerd tijdens het revolutionaire 'Next is Now'-lanceringsevenement van het bedrijf in oktober 2020, is nu in volle productie in de Bobcat-fabriek op de Dobris-campus in Tsjechië.

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!